Jaakko Tuisku 

Ihmislähtöistä seurakuntaa rakentaen.


Karautin kerran moottoripyörälläni ristiäisiin. Pihalla seisoskeli uuni tuore mummi kastettava pienokainen sylissään. Minut nähdessään hän hieman hämmentyneenä totesi, että sieltähän se pappi saapui liperit heiluen mustalla hevosella. Saimme kumpikin makeat naurut tilanteesta.

Parasta työssäni ovat hetket, kun erilaiset ihmiset kohtaavat, rakkaus toteutuu, usko vahvistuu ja elämä voittaa. Pappina olen helposti lähestyttävä ja avoin. Haluan välittää ihmisille, että jokainen elämäntarina on Jumalalle tärkeä. Seurakunnan tehtävä on kertoa se varsinkin niille, jotka eivät sitä vielä tiedä. Seurakunta on ihmisten paikka. 

Olen kesän lapsi. Tänä kesänä täytin 44-vuotta. Valmistuin jo aika nuorena, olin vasta täyttämässä 23-vuotta. Lähes puolet elämästäni olen ollut siis pappina. Nyt ajatellen, tuolla kaverilla saisi olla enemmän elämää takana näihin hommiin. Toisaalta, elämä on kasvattanut näinkin. Välillä se keinuttaa, ottaa ja antaa.

Viimeiset kahdeksan vuotta olen toiminut Haukiputaan kirkkoherrana. Olen kiitollinen näistä vuosista. Ne ovat opettaneet minulle ihmisistä, seurakuntatyöstä ja johtamisesta hyvin paljon. Johtamisessa koen, ettei siinä tule koskaan valmiiksi. Se on haastavaa, mutta inspiroivaa. Siihen täytyy olla kutsumus. 

Kirkkoherran työ on johtamista. Siinä on oltava jatkuvasti kesäinen tuulen vire mukana, ettei oma sisäinen ilma ala ummehtua.  Kyky luodata ja navigoida kohti uutta, on tämän ajan kirkkoherran tärkein tehtävä. Ihmiset eivät enää janoa kirkon antamia vastauksia. Jumalakaipuu elää meissä silti syvässä. Usko muuttuu, mutta Jumala on.

Minun unelmaseurakunnassa jokaisella ihmisellä on mahdollisuus tulla kohdatuksi, rakastetuksi ja hyväksytyksi. Seurakunnan tulee olla paikka, jossa on tilaa elää omaa hengellisyyttä todeksi ja voimaantua Jumalasta.

Jaakko Tuisku

 

Tie Karjasillan sydämeen -podcast

Podcastissa pääsevät ääneen syksyn 2023 kirkkoherravaalin ehdokkaat. Kuuntele Jaakko Tuiskun mietteitä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tallenne Jaakko Tuiskun 17.9. toimittamasta messusta

Jaakko Tuisku antaa vaalinäytteen Karjasillan kirkon messussa su 17.9. klo 10. Tallenne on julki tällä sivulla sunnuntaista 17.9. klo 12 sunnuntaihin 24.9. klo 12 saakka sekä vaaliviikolla 2.-8.10. 

Tallenteen toteuttaa Virtuaalikirkko. Pääset katsomaan tallenteen täältä. 

Jaakko Tuiskun saarna 17.9. messussa, Karjasillan kirkossa 

Jaakko Tuiskun saarna tekstitiedostona (pdf)

Jaakko Tuiskun kotialbumista 

 

Klassinen kitara on ollut rakas harrastus jo pikkupojasta asti. 

 

Tässä olemme Berliinin muurilla. Reissailu on ihana tapa olla yhdessä ja nähdä maailmaa. 

 

Moottoripyöräily on rento ja hauska tapa liikkua. 

 

 

Tohtorin hatut kourissa.

 

Talven lempiharrastus.