Jouluseimet Oulun kirkoissa ja kappeleissa

Seimiasetelmia on esillä Oulun kirkoissa ja kappeleissa:

Oulun tuomiokirkko

Oulun tuomiokirkossa seimi on esillä ensimmäisestä adventista loppiaiseen.

Pikkukirkko

Oulun tuomiokirkon kirkkopuistoon (Kirkkokatu 3) on rakentunut Pikkukirkko. Lasten oman Pikkukirkon seimi on nähtävillä adventin aatosta alkaen.

 

Karjasillan kirkko

Karjasillan kirkon (Nokelantie 39) jouluseimen on toteuttanut käyttökeramiikkaan erikoistunut taiteilija Silja Mustaparta. Mustaparran toteuttama seimi siunattiin käyttöön joulukuussa 2007. Seimi on esillä ensimmäisestä adventista alkaen. 

Kastellin kirkko

Kastellin kirkossa (Töllintie 38) on esillä seimiasetelma pienoiskoossa. Hahmot on toteutettu lyijyjalkanukketekniikalla. Materiaalina käytetty kierrätysmateriaalia: mm. talli on rakennettu veneen tuhdon pohjalaudoista ja paimenten keto vanhoista verhoista nukkamattotekniikalla. Seimen on toteuttanut diakoniatyöntekijä Sirpa Kemppainen. Seimi on esillä ensimmäisestä adventista loppiaiseen.

Pyhän Andreaan kirkko

Pyhän Andreaan kirkon (Sulkakuja 8) pihalla nähdään talli ja täysikokoinen (1:1) jouluseimi. Seimen ensimmäinen vaihe (talli, seimi ja aasi) on nähtävillä ensimmäisenä adventtina. Jouluseimi täydentyy jokainen adventtisunnuntai ja on täydellinen jouluaattona.

Tuiran kirkko ja Pyhän Tuomaan kirkko

Tuiran kirkossa (Myllytie 5) ja Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3) joulun kertomus eletään seuraavasti: Kuoriin tuodaan ensimmäisenä adventtina jouluseimen tyhjä eläinsuoja. Samalla ensimmäiset hahmot Maria, Joosef sekä aasi lähtevät matkalle kirkon taka-osasta. Viikosta 50 lähtien Jeesus lapsi lepää seimessä, ympärillään Maria ja Joosef, Idän tietäjät, paimenet sekä lampaiden, härän ja aasin eläinhahmot, enkeli ja joulun tähti. Jouluseimen hahmot on valmistanut nukketaiteilija Leena Takalo.

Pyhän Luukkaan kappeli

Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7) on adventista loppiaiseen esillä oma jouluseimiasetelmansa, jonka henkilö- ja eläinhahmot ovat pienoiskoossa alustaansa kiinnitettynä. Sen on valmistanut Olavi ja Pirkko Perälä.

Oulujoen kirkko

Oulujoen kirkon (Oulujoentie 69) perinteinen seimiasetelma täydentyy pikkuhiljaa adventin aikana siten, että Jeesus-lapsi syntyy seimiasetelmaan jouluaattona.

Kiimingin seurakuntakeskus

Kiimingin seurakuntakeskuksessa (Kirkonniementie 6) avataan adventin perhemessun jälkeen 1.12. jouluseimiasetelma; pyhäperhe. Pyhäperhe on esillä koko joulun ajan Kiimingin seurakuntakeskuksen ikkunassa, jossa sitä voi käydä vaikka iltalenkillä katsomassa, tulkaa kaikki seimen äärelle!

Yli-Iin kirkko

Yli-Iin kirkon (Kirkkokuja 4) huovutettu seimiasetelma on nähtävillä ensimmäisestä adventista loppiaiseen.

Ylikiimingin kirkko

Ylikiimingin kirkossa (Kirkkomäki) jouluseimi otetaan esille jouluaattona ja se on esillä joulun ajan.

Haukiputaan kirkko ja seurakuntakeskus

Haukiputaan kirkon (Kirkkotie 10) jouluseimi on esillä kirkon etuosassa viikon 51 alussa. Kapaloitu Jeesus-vauva laitetaan seimeen jouluaattona. Seimen on tehnyt Antti Holma.

Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10) on esillä jouluseimi, jonka on tehnyt Tapani Kauppi.

Lisäksi seurakuntakeskuksen pihapiirissä olevaan punaiseen aittaan rakennetaan jouluseimi, joka on nähtävillä kaiken kansan puuropäivässä 13.12.

Oulunsalon kirkko

Oulunsalon kirkossa (Uhrikirkonkuja 2) on esillä keraaminen seimi ja ulkoseimi ensimmäisestä adventista loppiaiseen.


 

(Sivu päivitetty 22.11.2019)