Jouluiset tapahtumat, näytelmät, myyjäiset, kahvilat, askarteluhetket – tule mukaan!

Tapahtumamuutokset ja peruutukset ovat koronatilanteen vuoksi mahdollisia.

Huolehdimme tapahtumissamme turvaväleistä ja hygieniasta. Tulethan paikalle terveenä. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä. Kirkoissa ja muissa tiloissa noudatamme osallistujamäärärajoituksia, joten kannattaa tulla paikalle hyvissä ajoin. Lisätietoa tilojen henkilömäärärajoituksista. 

Osallistujamäärärajoituksista johtuen järjestämme entistä useampia tapahtumia ja lisäksi monet tapahtumat ovat seurattavissa Virtuaalikirkon kautta. Tapahtumat, joissa on suoratoisto Virtuaalikirkon kautta, ovat katsottavissa tallenteena Virtuaalikirkossa joulun ajan.

 

Perjantai 20.11.tiistai 22.12.

Tervetuloa lahjaostoksille Pop-up-käsityökauppa Silimukkaan, Torikatu 7. Kauppa on avoinna maanantaista perjantaihin kello 10–18 sekä lauantaisin kello 10–15. Sunnuntaisin kauppa on suljettu. Kaupan tuotto ohjautuu lähetystyön tukemiseen kaikkien Oulun seitsemän seurakunnan kautta.

HUOM! Voit tuoda kauppaan myytäviä tuotteita: käsitöitä, koristeita, leivonnaisia (joissa ainesosaluettelo, valmistuspäivämäärä ja kaunis "paketointi”), esim. kuivakakkuja, pikkuleipiä, toffeeta, sinappia, piparkakkutaloja..!! Otamme kiitollisina vastaan kaikenlaisia jouluisia ja joulunalusaikaan ja joulun odotukseen liittyviä tuotteita. <3 

- - -


Keskiviikkona 25.11.

Klo 18–19 Joulupolku koko perheelle Yli-Iin kirkon pihalla. 

 

Torstaina 26.11.

Klo 18–20 Joulupolku koko perheelle Jäälin kappelin pihalla. 

 

Ko 17–19 Langasta lähimmäiselle Hiuskassa (Paraatikatu 8). Joulu- ja koruaskartelua hyvän asian puolesta. 
Kokoonnumme tekemään joulukortteja sekä koruaskarteluja lähimmäistemme hyväksi. Aika on liukuva, voit saapua paikalle 17–19 välisenä aikana.

 

Lauantaina 28.11.

Klo 18 Hoosianna-juhla virtuaalikirkossa. Hoosianna-juhla alkaa oululaisen säveltäjän, Leevi Madetojan Arki huolesi kaikki heitä -laululla. Ynnin tiernapojat esittävät näytelmän ensimmäisen kappaleen Hyvää iltaa. Juhlassa oman tervehdyksensä tuovat Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo, Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala ja tuomiorovasti Satu Saarinen. Juhla huipentuu yhdessä laulettavaan Hoosianna-hymniin. Tule mukaan adventin tunnelmaan osoitteessa www.virtuaalikirkko.fi


Sunnuntaina 29.11.

Klo 12–14 adventtimessu ja piha-tapahtuma Pyhän Tuomaan kirkolla. Messun jälkeen nautimme ulkona lämmintä glögiä ja piparia. Ihastelemme alpakoita ja pääsemme niitä myös ruokkimaan. Rastipolulla löydäme joulun tunnelmaa. Lapsille on pieni yllätyspussi. Noudatamme kaikessa huolellisuutta koronan vuoksi. Tervetuloa koko perhe!

Klo 12–19 Lyhtytapahtuma ja perhemessu Pyhän Andreaan kirkossa. Perhemessun toimittaa Ulla Mitrunen. Avustajina Esa Nevala, Riina Moilanen, Hanna Partanen ja Maria Pirkola. Kanttorina Sirpa Ilvesluoto. 

 

Tiistaina 1.12.

Klo 17–20 Joulupolku koko perheelle Ylikiimingin kirkonmäellä. Seurakuntatalolta lähtevän joulupolun voit kulkea perheen kanssa oman aikataulun mukaan. Portti polulle aukeaa klo 17, 17.30, 18, 18.30 ja 19.

 

Klo 17–18 ja 18.15–19.15  Perheiden jouluaskarteluilta Lämsänjärven leirikeskuksessa (Hiihtomajantie 2). Kutsumme teitä askartelemaan jouluodotuksen tunnelmissa. Askartelemme vallitsevasta tilanteesta johtuen kahdessa ryhmässä. Otamme iltaan rajatun määrän askartelijoita. Etusijalla ovat Karjasillan seurakunnan alueella asuvat. Noudatamme illassa turvajärjestelyjä ja suosittelemme aikuisille maskin käyttöä. Maskeja on tarjolla illassa. Ilmoittautuminen 30.11. mennessä tämän sivun kautta.  Ilmoittaudu toiseen ryhmistä.

 

Tiistaina 8.12.

Klo 9.30–10.30 PuistoRastien Adventtipolku Metsokankaan lähimetsän leikkipaikassa (Syyspuuntien päässä). 
Tervetuloa lapset omien aikuisten kanssa toiminnalliselle adventtipolulle kohti joulun tunnelmaa. Pientä retkievästä tarjolla.

Klo 13 Virtuaalinen joulujuhla. Lähetys tallennetaan Tuiran kirkossa. Pääset liittymään siihen linkistä https://www.virtuaalikirkko.fi/2020-11-17-6fogqhywwa. Tapahtuma myös tallennetaan virtuaalikirkon sivuille, josta voit katsoa sen myöhemmin. Yhteistyössä Oulun seurakuntien kehitysvammatyö ja Oulun Kehitysvammaisten Tuki ry.


Perjantaina 11.12.

Avataan joulupolku Haukiputaan seurakuntakeskuksen läheisyyteen. Päivän ohjelma vahvistuu viikolla 49.

Klo 16–19 Joulupolku Oulunsalon kirkossa. Tule aistimaan joulun tunnelmaa joulupolulle. Joulupolku on tänä vuonna turvallisuuden takaamiseksi kokonaan ulkotapahtuma. Askartelu tarjotaan jaettavan lasten puuhalehden muodossa, mutta kaunis kynttiläpolku sekä joulun tärkeä sanoma ja rauha ei ole muuttunut.
Joulupolun yhteydessä lauletaan lasten kauneimpia joululauluja kirkon edessä klo 16.30, 17.15 ja 18.00. Lauluhetket ovat lyhyitä, n. 20 minuutin kestoisia. Joulupolulla lisäksi koettavana myös jouluinen rastirata, tarjolla glögiä sekä poroajelua.

Lauantaina 12.12.

Klo 14 ja klo 16 Perheiden joulupaja Pyhän Luukkaan kappelissa. Järjestämme koronatilanteesta johtuen kaksi tapahtumaa kello 14 ja 16. Tilaisuuksiin on ilmoittautuminen. Tilaisuuden yhteydessä sinulla on mahdollisuus osallistua lasten kauneimpiin joululauluihin kello 15 Pyhän Luukkaan kappelissa.  Joulupajaan voi osallistua 25 henkilöä ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen tiistaihin 8.12.2020 mennessä sähköpostitse osoitteeseen annaleena.alatalo@evl.fi  Ilmoittautumisen yhteydessä ilmoita osallistujien nimi /nimet, puhelinnumero sekä osallistutteko kello 14 vai 16 olevaan tapahtumaan.

Klo 13–14 Riisipuuroa soppatykistä Pateniemen S-marketin edessä pihalla (Väliahontie 62). Tule nauttimaan jouluisesta riisipuurosta ja lämpimästä juomasta kirpakkaaseen ulkoilmaan. Puuroa jaetaan niin kauan kuin sitä riittää. Puuroa EI jaeta astioihin tai kotipaketteihin. Muistathan paikalle tullessasi turvavälit toisiin syöjiin. Paikalla Tuiran seurakunnan työntekijöitä. 

 

Maanantaina 14.12.

Klo 18 - 19.45 "Kuulimme enkelilaulun" -joulurunoilta Kastellin kirkossa. Runojen jälkeen seurakuntasalissa tarjolla glögiä ja piparia - PROject Africa -ryhmän toimesta. Joulurunoja esittävät Hilja Alasuvanto, Hilkka Patja, Väinö Kokkonen, Paula Rosbacka ja Satu Vaskuri. Tilaisuudessa vapaaehtoinen kolehti SLS:n kehitysyhteistyöhankkeelle 'Gwain isoäidit orpolasten tukena, Zimbabwessa'. Joululauluja laulattaa kirkkomusiikko Taina Voutilainen. 

 


Lauantaina 19.12.

Klo 10 Jouluenkelin laulupolku, avajaiset Oulujoen kirkon pihamaalla. 
Avajaistapahtumassa on glögitarjoilu, live-seimi ja lipaskeräys Suomen lähetysseuran hyväksi. 
Polulla lyhtyjä kannattelevat enkelit johdattavat joululaulujen sanoin joulun keskeisen sanoman äärelle. Polulla joulun tunnelmaa rakennetaan yhdessä mukavien puuhien kautta, mm. koristelemme yhdessä Oulujoen kirkon pihalle yhteisen joulukuusen.
Jouluenkelin laulupolku on avoinna omatoimiseen käyntiin 19.-22.12. välisenä aikana.
Avajaistapahtuma järjestetään ajankohtana vallitsevan terveysviranomaisten ohjeistuksen mukaisesti.


Keskiviikkona 23.12.

Klo 15–20 Tulkoon joulu-joulupolku Kiimingin hautausmaalla. Polulla pääset laulamaan ja kuulemaan Kauneimpia joululauluja. Mukaan tarvitset älypuhelimen ja halutessasi hautakynttilän. Polun voit kiertää omaan tahtiin. Polku on suunnattu kaikenikäisille lapsille ja aikuisille. Tule yhdessä tai yksin. Lopuksi glögitarjoilu ja pieni herkku. Tapahtuma on pääosin ulkona. Säävaraus. Kierros alkaa kellotapulilta, missä saat tarkemmat ohjeet polun kulusta. 

 

 

Tiistaisin 24.11.15.12. klo 16.3018

Klo 16.30 - 18 Tuunataan taikinaa - kerho alakoululaisille Keskustan seurakuntatalossa. Taikataikinasta koristeita? Soodasta taikinaa? Oikeilta näyttää - mutta ei saa syödä, muut kuin pehmokamut ja nuket. Tässä kerhossa saat Ihan Itte loihtia erilaisista taikinoista leikkeihin ruokia, koristeita, leluja - vaikka pieniä lahjoja kamuille ennen joulua. Kerho kokoontuu tiistaisin klo 16.30-18.00 Keskustan seurakuntatalossa (2.krs lilja&lumme kerhotilassa). Kerho on maksuton. Mukaan mahtuu 15 lasta. Ilmoittautuminen sähköpostitse kaija.siniluoto@evl.fi.
Koronatilanteesta johtuen, ilmoittautuminen on välttämätöntä. Ilmoittautuminen on voimassa joulukuun loppuun saakka.
Lisätietoja nuorisotyönohjaaja Kaija Siniluoto 050 5249 779 tai kaija.siniluoto@evl.fi.

 

 

(Sivu päivitetty 27.11.2020.)