Hybridi- ja informaatiovaikuttaminen ja arjen kyberturvallisuus -seminaari

Digillä kasvotusten –hanke ja Osallisuus suhteessa –hanke järjestävät seminaarin informaatiovaikuttamisesta ja kyberturvallisuudesta. Maksuton seminaari on torstaina 13.10. klo 8.30–15.45 osoitteessa Kajaaninkatu 8 (Suomen Pankin tila). 

Ilmoittaudu seminaariin 30.9. mennessä tästä

 

Seminaarin sisältö

klo 8.30 Aamukahvit

klo 9–11 Hybridivaikuttamisen ajankohtainen tilannekatsaus, turvallisuusasiantuntija/yliopettaja FT Pekka Iivari (Lapin AMK)

klo 11–12 lounas

klo 12–14 Informaatiovaikuttaminen, FT/eversti (evp.) Martti J. Kari

klo 14–15 Arjen kyberturvallisuus, erityisasiantuntija Virpi Tuulaniemi (Liikenne- ja viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskus)

klo 15 Seminaarin kommenttipuheenvuoro, varautumispäällikkö Antti Sillanpää (Huoltovarmuuskeskus)

klo 15.30 Seminaarin päätöskahvit

 

Turvallisuusasiantuntija/yliopettaja FT Pekka Iivari on toiminut turvallisuuspainotteisissa viranomaistehtävissä sekä turvallisuuden kouluttajana ja kehittäjänä eri tehtävissä. Iivari käsittelee hybridivaikuttamisen ajankohtaiskatsauksessa erityisesti Kiinan ja Venäjän toimintatapoja geopoliittisessa ympäristössä. Iivari kysyy - Onko Eurooppa halunnut tulla vaikutetuksi ja onko Suomea kohdeltu tähän saakka silkkihansikkain?

 

Työelämäprofessori, filosofian tohtori, eversti (evp) Martti J. Kari on palvellut vuodesta 1980 vuoteen 2017 puolustusvoimissa pääosin sotilastiedustelun eri tehtävissä. Vuoden 2018 alusta alkaen hän on työskennellyt opettajana Jyväskylän yliopistossa.  Kari opettaa ja tutkii strategista tiedustelua, tiedusteluanalyysiä, informaatiovaikutusta, kyberturvallisuutta ja hybridiuhkiin liittyviä aiheita. Kari on venäjän kielen maisteri (1993) ja kyberturvallisuuden maisteri (2017). Hän väitteli vuonna 2019 aiheenaan Venäjän kokema kyberuhka. Vuonna 2020 hän työskenteli Kiovassa Ukrainan tiedustelupalvelujen strategisena neuvonantajana. Esityksessään Kari kertoo Venäjän informaatiovaikuttamisesta. 

 

Virpi Tuulaniemi on kyberturvallisuuden asiantuntija, jonka taustalla on pitkä ura ICT-järjestelmien ja -palveluiden kehityksessä niin yksityisellä sektorilla kuin kuntapuolella ja valtionhallinnossa. Hän toimii parhaillaan Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksessa yhteiskunnan kriittisten toimialojen kyberturvallisuuden kehittämistehtävissä. Tuulaniemi korostaa sitä, että kyberturvallisuus on meidän kaikkien vastuulla ja pyrkii esityksessään kertomaan kansantajuisesti, miten kyberturvallisuudesta tulee arjessa huolehtia.

 

Antti Sillanpää (TkT, KTM, VTM) työskentelee Huoltovarmuuskeskuksessa informaatioturvallisuuden ja -resilienssin parissa. Antti on vaiheikkaan työuransa aikana tutkinut ja tehnyt viestintää. Aiemmin hän on toiminut muun muassa Turvallisuuskomitean sihteeristössä, NATOn strategisen viestinnän osaamiskeskuksessa kuin mediataloissakin. Sillanpää muistuttaa, että informaatioturvallisuus on huoltovarmuutta. Esityksessä kuvataan muun muassa, kuinka tietoa vääristellään, ja kuinka voimme siltä suojautua.

 

Lisätietoja:

mono.kuoppala@evl.fi

040 5747123

Digillä kasvotusten -hanke

projektipäällikkö

 

kim.wasama@evl.fi

Osallisuus suhteessa –hanke

hankepäällikkö

 

Vertaismentoriksi toiselle nuorelle?

Tervetuloa Digillä kasvotusten -hankkeen vertaismentorointikoulutukseen. Koulutuksen jälkeen voit toimia vertaismentorina toiselle alle 29-vuotiaalle nuorelle. Digillä kasvotusten -hankkeen tavoitteena on vahvistaa opiskelu- ja työelämän ulkopuolella olevien oululaisnuorten digitaalisia taitoja. Tuemme 15–29-vuotiaita nuoria erityisesti taidoissa, joita tarvitaan opiskelu- ja työelämässä.


Vertaismentori

- Antaa vertaistukea omia kokemuksia hyödyntäen

- Saa koulutuksen, ohjauksen ja tuen tehtävään

- On alle 29-vuotias

- Sitoutuu tapaamisaikoihin ja sovittuihin käytäntöihin

- Toimii luottamuksellisesti ja kunnioittavasti

- Ei tee mentoroitavan puolesta

 

Ilmoittaudu mukaan sinulle sopivana aikana klikkaamalla alla olevaa ajankohtaa ja täyttämällä lyhyt ilmoittaumislomake:

la 3.9. klo 12–17

ma-ti 19.-20.9. klo 17–19.30 molempina päivinä 

la 8.10. klo 12–17

 

Kysy lisätietoja vertaismentorointitoiminnasta Monolta (yhteystiedot alla)

kuva: Pixabay

Ota yhteyttä

Projektipäällikkö,Digillä kasvotusten -hanke
Oulun tuomiokirkkoseurakunta
8 3161300
Isokatu 17, PL 122
90101 Oulu