Jouluiset konsertit ja muut musiikkitilaisuudet

Koronatilanne vaikuttaa Oulun seurakuntien toimintaan.

Viranomaisten määrittämien koronarajoitusten aikana Oulun seurakunnissa järjestetään vain virtuaalitapahtumia. 

Tapahtumamuutokset ovat mahdollisia. Seuraa yksittäisten tapahtumien tilannetta tapahtumakalenterista.

Tapahtumat, joissa on suoratoisto Virtuaalikirkon kautta, ovat katsottavissa tallenteena Virtuaalikirkossa joulun ajan. 

 

Keskiviikko 9.12.

Klo 19 Jouluisin sävelin -konsertti Virtuaalikirkossa, lähetys Oulunsalon kirkosta, Uhrikirkonkuja 2. Kuulemme Lübeckin Joulukantaatin, Bachin, Händelin ja Brahmsin jouluista musiikkia höystettynä muutamilla tutuilla joululauluilla ja duetoilla. Esiintymässä Mervi Hakala ja Tarja Sakko, laulu sekä Sinikka Ala-Leppilampi ja Oulunsalo Ensemble. Lisäksi Oulun konservatorion nuoret yhtyemuusikot. Jouluisin sävelin -konsertti vie meidät joulun tunnelmiin. 

Perjantaina 11.12.

Klo 18 Pappilan pidot Virtuaalikirkossa. Oululaiset ammattimuusikot tuovat kotiimme jouluiloa upean musiikin muodossa.
Oulun Vanhassa pappilassa kuvattavia konsertteja voit seurata kotisohvaltasi virtuaalikirkon kautta. Voit nostaa jalat ylös tai vaikka keitellä glögiä tai paketoida lahjoja, samalla kun kauniit sävelet ja sanoitukset tuovat joulun sanomaa luoksesi. Esiintymässä Outi Uusimäki, Raimo Paaso ja Irina Vavilova. He esittävät Kaj Chydeniuksen sanoituksiin tehtyjä tunnelmallisia ja koskettavia joululauluja. Pappilan pitoemäntinä hääräävät Satu Saarinen ja Salla Autere.

 

Klo 20 Joulunodotuksen valoa -joulukonsertti Virtuaalikirkossa, lähetys Oulun tuomiokirkosta. 

Sunnuntai 13.12.

Klo 15 Barokkijoulun juhlaa Virtuaalikirkossa, lähetys Yli-Iin kirkosta, Kirkkokuja 4. Virpi Räisänen, Obo players.  Lippu 10 e. Lisätietoa www.ovm.fi.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Klo 16 Taustatarinaklubi - artistivieraana Laura Moisio Virtuaalikirkossa, lähetys Vanhasta pappilasta, Asemakatu 6. Muutamassa vuodessa oululaisten sydämiin päässyt Taustatarinaklubi täyttää keskustan Vanhan pappilan kerran kuussa laadukkaalla lauluntekijämusiikilla sekä keskustelulla artistivieraille tärkeistä aiheista. Taustatarinaklubi on osa Oulun tuomiokirkkoseurakunnan nuorisotyön toimintaa, tapahtumaa hostaa laulaja-lauluntekijä Iina Palokangas.

Klo 16 Christmas Carols, lähetys YouTubessa Kirkko Oulussa -kanavassa, lähetys Pyhän Luukkaan kappelista.

Torstaina 17.12.

Klo 18.30 Joulujuhla opiskelijoille ja nuorille aikuisille (Virtuaalikirkossa ja YouTube-striiminä)
Jazz-kokoonpano Nietos Orchestra esiintyy ja laulattaa juhlijoita! Joululauluja, jouluista ohjelmaa, jouluevankeliumi ja -hartaus.
Katsottavissa YouTube-kanavalla "Kirkko Oulussa" ja virtuaalikirkko.fi-sivulla. Järj. Oulun ev.lut. seurakunnat yhdessä Oulussa toimivien kristillisten opiskelijajärjestöjen ja nuorten aikuisten järjestöjen kanssa.

 

Sunnuntai 20.12.

Klo 17 "Joulun odotuksessa" -konsertti. KONSERTISTA TEHDÄÄN VIRTUAALITALLENNE ja se julkaistaan jouluaattona 24.12.
Konsertti kuvataan Pyhän Tuomaan kirkossa. Cappella pro Vocale ja Tuiran seurakunnan kanttorit konsertoivat. Cappella pro Vocale sekä kanttorit Raakel Pöyhtäri, Johanna Simonen ja Tommi Hekkala. 

Klo 18 Gaudiaten Kauneimmat Joululaulut -konsertti Virtuaalikirkossa, lähetys Oulujoen kirkosta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä Kuule Kauneimpia Joululauluja kotisohvaltasi. Gaudiaten laulajat ja kuoro laulavat Kauneimpia Joululauluja maailman lasten hyväksi. Kuoronjohtaja Lauri Nurkkala.

Klo 19 Joulunajan sävelhartaus Virtuaalikirkossa, lähetys Oulunsalon kirkosta. Eeva Maija Sorvarin johtamien naiskuoro Aavan ja nuorisokuoro Illusian lauluryhmät johdattavat meitä joulun tunnelmaan. Säestykset ja laulu Tarja Sakko, iltahartaus Pertti Lahtinen.    

Maanantai 21.12.

Klo 18 Valo voittaa pimeyden! -joulutervehdys sanoin ja sävelin Virtuaalikirkossa, lähetys Karjasillan kirkosta. Cantio Laudis -kuoro johtajanaan Olli Heikkilä ja urkuri Emilia Soranta. Jouluevankeliumin lukee Juhani Lavanko.

Klo 19 Mikko Alatalon joulukonsertti Virtuaalikirkossa, lähetys Kiimingin kirkosta. Tuttuja, rakastettuja joululauluja ja Alatalon omaa tuotantoa, mm. Hyasinttien aikaan. 

Klo 20.30 Joulukonsertti - Valo välkkyvi talvitiellä Virtuaalikirkosta, Oulun tuomiokirkosta. Joulukonsertissa kuullaan rakastettuja joululauluja urkujen, pianon ja soitinyhtyeen säestyksellä. Henna-Mari Sivula soprano, Joose Vähäsöyrinki baritoni, Soitinyhtye, konserttimestari Antto Vanhala, musiikinjohto ja piano Lauri-Kalle Kallunki. Konserttia voi seurata vain Virtuaalikirkon kautta osoitteesta www.virtuaalikirkko.fi.Linkki avautuu uudessa välilehdessä 
 

Klo 20.30 Haukiputaan Kirkon Kamarikuoron joulukonsertti Virtuaalikirkossa, lähetys Haukiputaan seurakuntakeskuksessa.

 

Keskiviikkona 23.12.

Klo 18 Pappilan pidot VirtuaalikirkossaOululaiset ammattimuusikot tuovat kotiimme jouluiloa joululaulujen muodossa. Oulun Vanhassa pappilassa kuvattavia konsertteja voit seurata kotisohvaltasi virtuaalikirkon kautta. Voit nostaa jalat ylös tai vaikka keitellä glögiä tai paketoida lahjoja, samalla kun kauniit sävelet ja sanoitukset tuovat joulun sanomaa luoksesi. Aatonaaton lahjavalvojaisissa 23.12 klo 18 svengaavaa ja jazzahtavaa joulumusiikkia tarjoaa Z Bakers Quartet, feat. Antti Annola. Pappilan pitoemäntinä hääräävät Satu Saarinen ja Salla Autere.

 

Keskiviikkona 23.12.

Cappella pro Vocale, kansanmusiikkiyhtye Rällä ja Tuiran seurakunnan kanttorit. Konsertti julkaistaan 23.12.2020 klo 19 Kirkko Oulussa Youtube-kanavalla. 

 

Joulupäivänä 25.12.

klo 18 Joulupäivän konsertti Joulupäivän illan konsertti Aurinkosalista astunut Virtuaalikirkossa, taltioitu Oulun tuomiokirkosssa. Lauluyhtye Voces tulkitsee esiintyy joulupäivän illan konsertissa Oulun tuomiokirkossa. Konsertin ohjelmisto on matka myöhäiskeskiajalta barokin ajan Eurooppaan ja sieltä Englannin kautta Ruotsiin. Lopulta matka päättyy nykysuomalaisiin säveliin. Laulut tulkitsevat Marian äidintuntoja Betlehemin tähden alla ja johdattavat meitä kaikkia seimen äärelle. Lauluyhtye Vocesissa laulavat Virve Karen, Taru Pisto, Virpi Räisänen, Eeva-Maija Sorvari, Juha Mikkonen, Tommi Hekkala ja Keijo Piirainen ja sen taiteellinen johtaja on Raimo Paaso, joka myös itse laulaa yhtyeessä.  Konsertin solistina laulaa mezzosopraano Virpi Räisänen ja urkuja soittaa Elias Niemelä.

Lue lisää konsertista. >>

 

 

(Sivu päivitetty 16.12.2020)