Hae
pienennä tekstin kokoa suurenna tekstin kokoa Tekstiversio

Yli-Iin seurakunta liittyy Oulujoen seurakuntaan 1.1.2011

Yli-Iin seurakunta liittyy osaksi Oulujoen seurakuntaa 1.1.2011 alkaen. olemasta. Seurakuntien yhdistyessä Yli-Iin seurakunnan alueesta muodostetaan seurakuntapiiri Oulujoen seurakuntaan ja Yli-Iin seurakunta itsenäisenä seurakuntana lakkaa.

Yli-Iin kunta liittyy Oulun kaupunkiin vuoden 2013 alusta. Päätös Yli-Iin ja Oulujoen seurakunnan yhdistymisestä on tehty kuitenkin jo ennen kuntaliitospäätöstä. Yli-Iin kirkkovaltuusto päätti 17.6.2009, että Yli-Ii haluaa liittyä Oulujoen seurakuntaan vuonna 2011. Muut kuntaliitoksessa Ouluun liittyvien kuntien seurakunnat eli Oulunsalon, Haukiputaan ja Kiimingin seurakunnat liittyvät Oulun seurakuntayhtymään kuntaliitoksen kanssa samaan aikaan 1.1.2013.

Yli-Iin seurakunnan liittyminen Oulujoen seurakuntaa ei aiheuta vakituisen henkilökunnan irtisanomista, vaan virat on siirretty Oulun seurakuntayhtymään ja Oulujoen seurakuntaan. Yli-Iin seurakunnan kirkkoherra Toivo Hyyryläinen jäi eläkkeelle marraskuussa 2010. Oulujoen seurakunnan kirkkoherra on Jouni Riipinen. Yli-Iihin valitaan vakinainen piirikappalainen alkuvuodesta, tällä hetkellä tehtävää hoitaa pastori Pertti Lahtinen.

Marraskuun seurakuntavaalit käytiin siten, että Yli-Iin ehdokkaat olivat ehdolla Oulujoen seurakunnassa.

Oulujoen ja Yli-Iin seurakunnan liitosta juhlistetaan liittymisjuhlalla Yli-Iin kirkossa

Yli-Iin ja Oulujoen seurakunnan yhdistymistä juhlistetaan liittymisjuhlalla 1.1.2010. Juhla alkaa messulla kello 10 Yli-Iin kirkossa (Elatuskellontie 4). Messun toimittaa kirkkoherra Jouni Riipinen, ja häntä avustaa pastori Pertti Lahtinen. Kanttorina on Anja Hyyryläinen ja messussa on mukana Yli-Iin kirkkokuoro. Messun jälkeen juhla jatkuu Yli-Iin seurakuntatalolla (Elatuskellontie 4).

Pinta-alaltaan suuri seurakunta tuo haasteita, mutta se tarjoaa myös uusia mahdollisuuksia. Esimerkiksi Oulujoen kirkolta Yli-Iin Tannilaan on matkaa yli 70 kilometriä. ”Voin luvata, että seurakuntatyöstä ei tule kaukaa johdettua. Tulemme seurakuntatyötä kehittämään yhdessä yli-iiläisten kanssa. Kaikessa on tarkoitus miettiä, mikä parhaiten palvelisi seurakuntalaisia ja seurakuntalaisten elämää”, lupaa yli-iiläisten tuleva kirkkoherra, Oulujoen seurakunnan kirkkoherra Jouni Riipinen.

Seurakuntayhtymän väkiluku

seurakuntayhtymän jäsenten väkiluku oli 111 873 (1.1.2010)

Oulujoen seurakunnan jäseniä 21699 (1.1.2010)

Yli-Iin seurakunnassa jäseniä 2070 (1.1.2010)

Oulun yhtymässä kirkkoonkuulumisprosentti oli 80.40%, Yli-Iissä 95% (1.1.2010)

(huom. viralliset tiedot ovat ajalta 1.1.2010)

Mikä muuttuu, mikä pysyy samana seurakuntalaisten elämässä?

Yli-Iin palvelupiste seurakuntatalolla

Virasto on auki jatkossa ma, ti, to ja pe klo 9—13.

Veroprosentti vuonna 2011?

Veroprosentti laskee Yli-Iissä. Uusi veroprosentti on 1,25 (entinen Yli-Iissä 1,7).

Maksaako rippikoulu?

Rippikoulut muuttuvat maksullisiksi. Ensi kesänä leiririppikoulu maksaa 60 euroa. Päivärippikoulun hinta on 25 euroa. Iltarippikoulu on maksuton.

Mistä saa virkatodistuksen?

Virkatodistuksen saa Oulun seurakuntayhtymän keskusrekisteristä, p. (08) 3161 401. Virkatodistuksen voi tilata osoitteesta www.oulunseurakunnat.fi/virkatodistus.

Hautausmaksut?

Yli-Iissä tulee voimaan Oulun seurakuntayhtymän hautapaikka- ja hautausmaksut. Yli-Iissä arkkuhautapaikka on ollut tähän saakka kaikille kuntalaisille ilmainen. Jatkossa hautapaikka on maksuton vain sotaveteraaneille ja heidän puolisoilleen sekä sotaleskille.

Miten sovitaan kasteesta, häistä tai hautajaisista?

Yli-iiläisten käytössä on Oulun seurakuntayhtymän päivystävä pappi arkipäivisin kello 9—16 Isokatu 9:ssä Oulussa, p. (08) 3161 410. Papin kanssa voi sopia kirkollisista toimituksista kuten kasteesta, avioliittoon vihkimisestä, hautajaisista ja kodin siunaamisesta. Sähköposti: . Myös Yli-Iin piirikappalaiselle voi soittaa esimerkiksi kirkollisista toimituksista.

Yli-Iin piirikappalainen?

Yli-Iihin valitaan vakinainen piirikappalainen alkuvuodesta. Tällä hetkellä tehtävää hoitaa pastori Pertti Lahtinen.

Diakoniatyöntekijän päivystys?

Yli-Iissä ei ole ollut tähän saakka diakoniatyöntekijää. Myöhemmin keväällä Oulujoen diakoniatyöntekijä tekee osan työajastaan Yli-Iissä. Yli-iiläiset voivat tarvittaessa soittaa kenelle tahansa Oulujoen diakoniatyöntekijöistä.

Seurakuntien tilojen vuokrat?

Tilojen vuokrista ei peritä enää jatkossa maksua seurakunnan jäseniltä. Kaikki Oulun seurakuntayhtymän tilat, muun muassa Oulujoen varressa oleva vanha pappila, ovat ilmaisia myös seurakuntalaisten omia juhlia varten. Tilat voi varata päivystävältä pastorilta samalla kun sopii toimituksesta tai soittamalla kyseisen seurakunnan kirkkoherranvirastoon.

Tiedot koonnut: Riitta Hirvonen


Tulosta| Sivukartta| In English