Hae
pienennä tekstin kokoa suurenna tekstin kokoa Tekstiversio

Tiedote 3.12.2010

Oulun ev.lut. seurakunnissa tarjotaan musiikkia joulunodotukseen

Oulun ev.lut. seurakunnissa soivat seuraavien viikkojen aikana jouluiset sävelet.

Lukuisat joulukonsertit ja musiikkihetket tarjoavat mahdollisuuden päästä mukaan jouluntunnelmaan.

Jouluaattoon asti tarjolla on kaiken kaikkiaan 18 eri musiikkitilaisuutta, joista voi valita itselleen mieleisimmät tilaisuudet. Kaikki tulevat konsertit ja musiikkihetket löytyvät joulun musiikkisivuilta.

Joulunalusajan musiikkitapahtumat jakautuvat konsertteihin ja yhteislauluhetkiin. Lähipäivien aikana konsertteja järjestetään muun muassa Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7) lauantaina 4.12. kello 19. Tämän vuoden viimeisessä KappeLive konsertissa esiintyjinä ovat jazzduo Mariah Hortans ja Mathias Sandberg. Sunnuntaina 5.12. kello 13 on Maria Portaankorvan säveltämä Pieni hetki Jouluyön –jouluevankeliumi Kastellin kirkossa (Töllintie 38). Tilaisuudessa esiintyy Oulujoen seurakunnan lapsikuoro.

Oulun ev.lut. seurakuntien omia kirkkokuoroja voi käydä kuuntelemassa esimerkiksi maanantaina 13.12. kello 19 Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39), jossa konsertoi Cantio Laudis –kuoro sekä tiistaina 14.12. kello 19 Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3), jossa konsertoivat Sekakuoro Tuike ja Pyhän Tuomaan lapsikuoro.

Joulukonserteissa esiintyy värikäs joukko kuoroja, musiikkitaiteilijoita ja orkestereita. Tulevissa konserteissa voi kuunnella edellisten lisäksi muun muassa Rajakylän musiikkiluokkia, Pohjan sotilassoittokuntaa, Oulun Konservatorion laulunopiskelijoita, Oulun Kamarikuoroa sekä Mikko Alataloa. Kahta konserttia lukuun ottamatta muihin tilaisuuksiin on vapaa pääsy.

Kauneimpien joululaulujen lisäksi muita yhteislauluhetkiä järjestetään neljä kappaletta.

Kirkkokuorojen sesonki alkaa ensimmäisestä adventista

Joulun alusaika on kuorojen sesonkiaikaa. Valtaosa Suomessa toimivista noin 3 000 kuorosta esiintyy ainakin kerran adventin ja jouluaaton välisenä aikana. Kyse voi olla omasta konsertista tai laulamisesta jossain joulunajan tilaisuudessa. Pelkästään seurakuntien musiikkitoiminnassa on mukana noin 40 000 henkeä.

Oulussa tärkein kuorojen konserttipaikka on tuomiokirkko. Sen kaikki seurakunnalta vapaat illat adventista jouluaattoon on varattu eri kuorojen konserteille ja varauksia on jo seuraavallekin vuodelle.

”Tuomiokirkko on keskellä kaupunkia. Sinne on helppo tulla ja siellä on hyvä akustiikka”, kertoo Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Raimo Paaso.

Oulussa toimii 3-4 valtakunnallisesti arvostettua kuoroa ja vajaa kymmenkunta paikallisesti merkittävää kuoroa. Lisänä ovat seurakuntien omat kirkkokuorot. (KT 25.11.2010)

Lisätietoja:

Oulun tuomiokirkkoseurakunnan kanttori Raimo Paaso p. 040 838 6807

Tuiran seurakunnan kanttori Lauri-Kalle Kallunki p. 040 845 7309

Karjasillan seurakunnan kanttori Juha Soranta p. 050 406 7286

Oulujoen seurakunnan kanttori Lauri Nurkkala p. 040 574 7095

TULEVIA JOULUNALUSAJAN MUSIIKKITAPAHTUMIA OULUN EV. LUT. SEURAKUNNISSA 2010

PE 3.12.

klo 18.30 Joululauluilta Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8).

LA 4.12.

klo 19 Mariah Hortans & Mathias Sandberg -jazzduon konsertti Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). Esiintyjinä ovat Mariah Hortans (laulu) ja Mathias Sandberg (kitara). Kyseessä on vuoden 2010 viimeinen KappeLive -konsertti. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

SU 5.12.

klo 13 Pieni hetki Jouluyön -jouluevankeliumi Kastellin kirkossa (Töllintie 38).

Maria Portaankorvan säveltämä Pieni hetki Jouluyön –jouluevankeliumi käydään läpi laulaen ja näytellen. Esiintyjinä ovat Oulujoen seurakunnan lapsikuoro johtajanaan Anna Haanpää-Vesenterä. Sanna Leppäniemi säestää pianolla. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

TI 7.12.

klo 19 Oulun ev.lut. seurakuntien ja konservatorion puhallinorkestereiden konsertti Kempeleen Pyhän kolminaisuuden kirkossa (Piriläntie 190). Kyseessä on perinteinen syyskonsertti ja ohjelmistossa on myös jouluista musiikkia. Yhteistyössä mukana ovat lisäksi Kiiminkijoen opisto sekä Oulun seudun ammattikorkeakoulu.

KE 8.12.

klo 18 Yhteislauluilta Oulun Diakonissalaitoksen kirkkosalissa (Albertinkatu 16). Teemana on Isänmaan joulu.

TO 9.12.

klo 18 Laula ihmisille –joulumusiikkihetki Vanhan pappilan Rovastinsalissa (Asemakatu 6).

Tilaisuudessa virittäydytään jouluntunnelmaan laulamalla yhdessä joululauluja. Joulumusiikkihetki on suunnattu erityisesti nuorille aikuisille ja työikäisille, mutta kaikki ovat tervetulleita. Tilaisuuden järjestää Oulun tuomiokirkkoseurakunta ja nuoret aikuiset.

LA 11.12.

klo 19 Syttyi siunattu joulutähti -joulukonsertti Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3).

Joulukonsertissa esiintyvät Miina-Maria Pihlajaniemi (laulu) ja Anne Muhola (piano). Konserttiin on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 3 euroa menee KUA:lle.

SU 12.12.

klo 15 Siionin jouluvirret Keskustan seurakuntatalossa (Isokatu 17). Mukana ovat Oulun seudun virsikuoro ja Körttiopiskelijoiden kuoro. Torttukahvit on kello 14.30.

MA 13.12.

klo 18 Rajakylän musiikkiluokkien joulukonsertti Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3).

Ohjelmamaksu on 7/4 euroa.

klo 19 Cantio Laudis -kuoron joulukonsertti Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Luvassa on jouluista kuoro- ja soitinmusiikkia raamatuntekstien lomassa eri aikakausien säveltäjiltä (muun muassa Schütz, Buxtehude ja Mendelssohn). Ohjelma maksaa 5 euroa.

TI 14.12.

klo 19 Musiikillinen ilta joulua odotellessa Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3). Tilaisuudessa laulaa Sekakuoro Tuike, jota johtaa Elisa Silver sekä Pyhän Tuomaan lapsikuoro, jota johtaa Laura Kumpula. Ohjelmassa kuullaan pääosassa tuttuja, perinteisiä joululauluja. Tilaisuuteen on vapaa pääsy. Vapaaehtoinen ohjelmamaksu 2euroa menee lapsikuoron kuoromatkan tukemiseksi.

PE 17.12.

klo 19 Joulukonsertti Pyhän Tuomaan kirkossa (Mielikintie 3). Oulun Konservatorion laulunopiskelijat ja Oulun Kamarikuoro esittävät jouluista musiikkia. Kamarikuoroa johtaa Kari Kaarna. Opiskelijoita säestää Markus Vaara. Konserttiin on vapaa pääsy.

klo 19 ja klo 22 Pohjan Sotilassoittokunnan joulukonsertti Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). ”Mökit nukkuu lumiset" -konsertissa kuullaan sekä perinteisiä suomalaisia joululauluja että ulkomaista joulumusiikkia. Musiikkikapteeni Jaakko Nurila johtaa ja laulusolistina on Jorma Kärnä. Kahviosta on ostettavissa muun muassa kahvia ja torttuja Oulun sotilaskotisisarilta ennen konserttia kello 18.00–18.45 sekä konserttien väliaikana kello 20.00–21.45. Tilaisuuteen on vapaa pääsy, ohjelma maksaa 10 euroa. Ohjelmatuotto menee seurakunnan diakoniatyölle. Järjestäjinä ovat Pohjan Sotilassoittokunta, Oulun sotilaskotisisaret, Pohjois-Suomen Huoltorykmentti ja Karjasillan seurakunnan diakoniatyö.

MA 20.12.

klo 19 Mikko Alatalon joulukonsertti Karjasillan kirkossa (Nokelantie 39). Mikko Alatalo laulaa, soittaa ja säestää kauneimpia joululauluja. Ohjelma maksaa 10 euroa. Osa tuotosta menee Kirkon Ulkomaanavulle.

klo 19 Joululauluilta Pyhän Luukkaan kappelissa (Yliopistokatu 7). Tilaisuudessa kuunnellaan ja lauletaan yhdessä perinteisiä ja uusia joululauluja. Musiikista vastaavat Oulun Normaalikoulun lukion oppilaat ja opettajat Paula Westerlundin johdolla.

TI 21.12.

klo 19 Tuomaanpäivän joululauluilta Oulun tuomiokirkossa (Kirkkokatu). Kyseessä on Esko Jurvelinin lauluoppilaat ry:n järjestämä perinteinen joulukonsertti. Esiintyjinä ovat Esko Jurvelin, Juha Hakulinen, Joni Jarkko, Marjut Korpi, Aarno Taskila, Jari Taskila, Ville Telkki, Jorma Pulkkinen, Arto Vikström ja Sari Vähäkangas. Laulajia säestävät Olli Heikkilän jousikvartetti ja Antti Heikkilä (urut). Liput maksavat 10 euroa.

TO 23.12.

klo 21 Alakärpän perheen joulukonsertti Pyhän Andreaan kirkossa (Sulkakuja 8). Alakärpän perheen perinteinen Joulun Sävel soi –konsertissa esiintyvät Alakärpän lapset isän Juhani Alakärpän kanssa (baritoni). Pianistina toimii Juho Alakärppä. Lippuja saa 10/5 euroa vastaan ovelta tuntia ennen konserttia.


Tulosta| Sivukartta| In English