Kerhot ja piirit

Kerhoja ja piirejä järjestään eri nimisinä Oulun seurakuntien alueella. Tarkat tiedot ja kokoontumisajat löytyvät tapahtumakalenterista.

Jokaisessa kokoontumisessa on seurakunnan työntekijän pitämä hartaus, laulua, kahvittelua ja keskustelua. Joskus paikalle pyydetään asiantuntijoita kertomaan ajankohtaisista tai muuten tärkeistä aiheista. Sellaisia voivat olla vaikkapa ruokavalio tai liikunta.

Kerhojen ja piirien yhtenä tärkeänä tavoitteena on kutsua ihmisiä koolle ja uusien ystävien löytyminen kerhon kautta on tärkeä asia. Moni rohkaistuu helpommin lähtemään myös retkille ja leireille, kun on ensin päässyt tutustumaan uusiin ihmisiin kerhoissa. Yhdessä oleminen lieventää myös yksinäisyyttä, jotta siitä ei tulisi elämää raskauttava asia.

Kerholaiset voivat itse osallistua erilaisiin järjestelyihin kuten kahvituksiin, loppusiivouksiin ja –tiskauksiin. Joissakin kerhoissa on vapaaehtoinen kerhonvetäjä, joka suunnittelee ohjelmaa kerhoon yhdessä seurakunnan työntekijän kanssa.

Kokoontumisissa keskustellaan niin hengellisistä, henkisistä kuin aivan jokapäiväisistä käytännöllisistäkin asioista – jokaisen kerholaisen omien tarpeiden ja toiveiden mukaan.

Osallistujien on myös mahdollista ottaa kynttiläänsä vakan alta ja tuoda esille taitojaan ja osaamisiaan. Joku lausuu runoja, toinen kerää lehtileikkeitä ajankohtaisista ja kiinnostavista asioista, kolmas esittelee tekemiään käsitöitä. Kerholaiset saattavat myös yllättää toisiaan valmistamalla ruokaa tai tuomalla kerhoon itse tekemiään herkkuja.

Lapset ja vapaaehtoistyöntekijät ovat aina tervetulleita vieraita. Musiikki-, lausunta- ja leikkihetket tuovat iloista vaihtelua yhteisiin kokoontumisiin.


 
Kaikki Oulun ev.lut. seurakuntien tilaisuudet löytyvät tapahtumakalenterista.
 
Rauhan Tervehdys -seurakuntalehden sivuille pääset tästä.
 

Alla on lueteltu tällä hetkellä säännöllisesti kokoontuvia ikäihmisten kerhoja ja ryhmiä Oulun seurakunnissa

 

Olkkarin rupatteluklupi Kiimingissä

Olkkarin rupatteluklupi kokoontuu joka kuukauden toinen keskiviikko klo 13 Senioritalon olohuoneessa, Terveystie 3 ja se on tarkoitettu kaikenikäisille eläkeläisille. Kerhossa tarjotaan kahvit, syvennytään johonkin ajankohtaiseen aiheeseen sekä rupatellaan ja laulellaan yhdessä.

Tarvitsetko kuljetuksen kerhoon? Ilmoittautumiset kuljetukseen kerhoa edeltävään maanantaihin mennessä vuorossa olevalle diakoniatyöntekijälle. Olkkarin rupatteluklupin päivämäärät löytyvät Rauhantervehdyksestä tai oulunseurakunnat.fi/tapahtumat. Lisätietoja voit kysyä diakoniatyöntekijä Erja Haholta, p. 0400 775 164.

 

Eläkeläisten kerho Pyhän Tuomaan kirkossa

Eläkeläisten kerho kokoontuu viikottain klo 13–14.30 to 17.1 alkaen Pyhän Tuomaan kirkossa. Kerhossa kokoonnutaan yhdessä kahvikupposen äärelle keskustelemaan päivän aiheeseen liittyvästä teemasta. Kerhossa myös lauletaan ja hiljennytään yhdessä hartauden äärellä. Kerho on tarkoitettu Tuiran seurakunnan eri-ikäisille eläkeläisille.

Lisätietoja saa Rauhantervehdyksestä tai diakoniatyöntekijä Päivi Moilaselta, p. 040 5747 064 tai paivi.moilanen@evl.fi.

Tuiran palvelukeskuksen eläkeläisten kerho

Eläkeläisten kerho kokoontuu Tuiran palvelukeskuksessa (Kangastie 1) kuukauden viimeisenä tiistaina klo 14–15. Ryhmä on avoin ja tarkoitettu alueen kaikille eläkeläisille. Kerhossa lauletaan Tuiran seurakunnan vapaaehtoisten ryhmän kanssa, hiljennytään hartauteen ja keskustellaan. Kevään 2019 kerhot ovat ti 29.1, 26.2, 26.3, 23.4 ja 28.5. Mukana vs. diakoniatyöntekijä Sirpa Vähäaho-Kuusisto, p. 040 7235 880.

Suvantohetki ikäihmisille

Tuiran kirkon suvantosalissa (Myllytie 5) järjestetään suvantohetki ikäihmisille. Suvantohetki on avoin kohtaamispaikka, eikä sinne tarvitse erikseen ilmoittautua. Suvantohetkeen voi osallistua kerran kuukaudessa maanantaisin klo 14–15. Kevään 2019 tapaamiset ovat; 21.1, 4.2, 4.3, 1.4 ja 6.5. Tule mukaan viettämään päivähetki kahvitellen ja keskustellen!  Mukana vs. diakoniatyöntekijä Sirpa Vähäaho-Kuusisto. (Toiminnassa on tauko kesällä.)

Lisätietoja saat Rauhantervehdyksestä ja Sirpalta, p. 040 7235 880.

 

Oulunsalon seurakunnan seurakuntakerho

Seurakuntakerho kokoontuu parillisten viikkojen torstaisin klo 11.00 Toimitalolla, Yläsalissa, osoitteessa Vattukuja 2. II krs (hissi).

Kerhossa on joko teeman mukainen ohjelma tai vapaata keskustelua, hartaus, laulua kanttorin säestyksellä, tavattavissa myös muita seurakunnan työntekijöitä, sekä Arkilounas.

Arkilounas 6 € sisältää pääruuan, salaatit, ruokajuoman ja jälkiruuan, sekä kahvit leivonnaisen kera.

Tule tutustumaan ja ota ystäväsi mukaan.

Lisätietoja: Riitta Markus-Wikstedt, p. 044 7453 848 tai Katriina Sipilä, p. 044 7453 853.

 

Naisten ryhmä

Kiimingissä kokoontuu toiminnallinen naisten ryhmä. Ryhmä on tarkoitettu kaikenikäisille naisille, jotka kaipaavat arkeen vaihtelua. Ryhmä on avoin ja siihen ei tarvitse ilmoittautua. Naisten ryhmän ohjelma suunnitellaan yhdessä kauden alussa. Ohjelmassa on mm. kahvittelua, käden taitoja, vierailijoita ja joskus käydään keilaamassa jne. Lisätietoja saat Seija Lommalta p. 040-579 3247

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Alueellamme kokoontuu kaksi eläkeläisten kerhoa viikottain. Kerhoissa on alkuhartaus, keskustelua eri teemoista ja kahvit. Ryhmä on kaikille avoin, eikä tarvitse ennakkoilmoittautumista.

Heinäpään eläkeläisten kerho torstaisin klo 10.30–12, Aleksanterinkatu 73.
Lisätietoja: Diakoniatyöntekijä Kaisa Jaakkola, p. 040 730 4117.

 

Intiön eläkeläisten kerho torstaisin klo 12.30–14, Intiönpolku 2
Lisätietoja: Diakoniatyöntekijä Heidi Karvonen, p. 040 574 7091.