Musiikkia talvipäivän siniseen hetkeen

su 21.1. kello 14.00 - kello 15.00

Musiikkia talvipäivän siniseen hetkeen Tuiran kirkko

Ekumeeninen konsertti, naiskuoro Välke (johtaa Tapani Tirilä) ja Oulun ortodoksinen katedraalikuoro ( johtaa Juhani Matsi )

Tuiran seurakunnan Sininen hetki-konserttisarjassa kuullaan 21.1.2018 klo 14.00 ekumeeninen konsertti Tuiran kirkossa. Sen ajankohta on sopivasti kansainvälisen ekumeenisen rukousviikon yhteydessä. Esiintymässä on kaksi kuoroa, musiikkineuvos Tapani Tirilän johtama Naiskuoro Välke Oulaisista ja director cantus Juhani Matsin johtama Oulun ortodoksinen katedraalikuoro.

Naiskuoro Välke on perustettu v. 2008 ja se koostuu miltei kokonaan entisistä Oulaisten nuorisokuorolaisista, joita Tapani Tirilä johti jo nuorisokuorokautenaan. Kuorolaiset tulevat eri puolilta Suomea kerran kuussa kuoroleirille Oulaisiin. Naiskuoro Välke valittiin v. 2015 Vuoden naiskuoroksi. Kansainvälistä menestystä on tullut Interkultur-järjestön kuorokilpailuissa. Saavutuksina niistä on jo 4 kultaista diplomia ja kaksi sarjavoittoa.

Konsertissa Välkkeen ohjelmiston säveltäjänimiä ovat mm. Tomás Luis de Victoria,  Nikolai Bahmetjev, Ēriks Ešenvalds ja Juhani Komulainen, mukana on myös luterilaisten virsien sovituksia.

Oulun ortodoksinen katedraalikuoro aloitti nykyisessä kokoonpanossaan Juhani Matsin johdolla syksyllä 2015. Kuoro harjoittelee ja keskittyy toiminnassaan jumalanpalveluksiin ja erilaisiin kirkollisiin toimituksiin. Katedraalikuoro järjestää vuosittain muutamia konsertteja.

Katedraalikuoron konsertin ohjelmistoon kuuluu niin slaavilaista perinnettä edustavaa kirkkomusiikkia kuin suomalaisten säveltäjien pieniä teoksia. Säveltäjänimiä ovat mm. Dimitri Bortnjanski, Nikolai Kedrov, Leonid Bashmakov ja Timo Ruottinen.


Järjestäjä

Tuiran seurakunta

Kanttori, Konserttivastaava, Pyhän Luukkaan aluetiimi
Tuiran seurakunta
Myllytie 5
90500 Oulu

Katso myös

to 27.9. klo 13.00 -14.00

Hintan seurakuntatalo

Lauletaan yhdessä-laulaen iloa jaamme

Laulamme yhdessä aiheeseen liittyviä lauluja pianon säestyksellä.
ma 1.10. klo 14.00

Tuiran kirkko

Senioreiden kahvikonsertti

Maria Mannermaa, sopraano ja Laura Rahko, piano
to 11.10. klo 13.00 -14.00

Hintan seurakuntatalo

Lauletaan yhdessä- laulaen iloa jaamme

Laulamme yhdessä aiheeseen liittyviä lauluja pianon säestyksellä.