Kasteen sunnuntain messu

su 7.1. kello 10.00

Kasteen sunnuntain messu Pyhän Luukkaan kappeli

Tervetuloa juhlimaan pyhää kastetta ja viime vuonna Tuiran seurakuntaan kastettuja kaikenikäisiä! Kastepuu antaa lehtensä, sen ikioman, omalla nimellä varustetun nyt mukaan muistoksi koteihin. Syömme yhdessä hyvää ja laulamme tuttuja lastenvirsiä. Tästäpä tulee kiva päivä!

Seurakunnassamme on Kastepuu, joka onneksemme viheriöi runsaasti. Jokaiselle kastetulle on kirjoitettu nimi ja kasteesta seuraavana sunnuntaina se on huoltajien luvalla kiinnitetty paikalleen Pyhän Luukkaan kappelin Kastepuuhun. 

Yleensä pyhäkoululaiset, pienet lapset, ripustavat nämä sydämenmuotoiset lehdet oksille jo ennen jumalanpalvelusta. Joskus ne laitetaan samalla, kun kastettujen nimet luetaan esirukouksessa. Tämä puu, jos mikä, on Elämän Puu!

Vietämme joka vuosi tammikuulla, Kasteen sunnuntaina, iloista perheiden juhlapäivää, jolloin kaikenikäiset kastetut voivat tulla hakemaan oman lehtensä kirkosta muistoksi kotiin.

Tässä messussa on mukana varta vasten koottu lasten lauluryhmä kanttorimme Raakel Pöyhtärin johdolla. Vauvojen kanssa me köröttelemme aluksi kirkkoon ja muutoinkin me laulamme tuttuja kauniita lastenvirsiä.

Rukouksessa saamme kuulla tuoreen isän ääntä. Riikka-pappi on kastanut heidän lapsensa. Jonna, varhaiskasvatuksen pappi, on luvannut saarnata. Ehtoollinen on tarjolla kaikille ja toivomme ihan joka pyhä, että saisimme alttarilla siunata erityisesti lapsia.

Tarjoamme makaroonilaatikkoa ja pilttiä niin, että samalla reissulla saatte myös maksutta lounaan koko perhe :)

Jokainen vuonna 2017 Tuiraan kastettu saa kutsun juhlaan henkilökohtaisesti joko postissa kotiin tai loppuvuonna oman kastepappinsa kautta.

Tämä messu ja lounas on tietysti tarkoitettu ja tarjolla koko kirkkoväelle. Vaikka sinun perheessäsi ei olisi vietetty vasta kastejuhlaa, olet erittäin lämpimästi tervetullut juhlimaan kanssamme :)

 


Järjestäjä

Tuiran seurakunta

Seurakuntapastori, varhaiskasvatus
Tuiran seurakunta
Myllytie 5
90500 Oulu

Katso myös

ke 22.8. klo 9.30 -11.00

Kastellin kirkko

Perhekerho Kastellin kirkossa

Perhekerhossa hiljennytään, tarjotaan kahvit ja mehut, askarrellaan, leikitään, lauletaan ja ollaan yhdessä. Tervetuloa!
ke 22.8. klo 9.30 -11.00

Merikotkantie 1 palvelutalo

Monen polven kerho

Tervetuloa kaikenikäiset!
ke 22.8. klo 9.30 -11.00

Merikotkantie 1 palvelutalo

Monen polven kerho

Tervetuloa kaikenikäiset!