Lumen valoa -konsertti

la 16.12. kello 19.00

Lumen valoa -konsertti Oulun tuomiokirkko

Merikosken Laulun joulukonsertti, johtaa Tommi Hekkala, säestys Jere Tulirinta, piano

Oululainen naiskuoro Merikosken Laulu tuo joulun valon musiikillaan Oulun tuomiokirkkoon lauantaina 16.12. klo 19.00. Konsertissa kuullaan upeita sovituksia perinteisistä suomalaisista teoksista, mutta matkataan myös maailmalle joulunsävelten siivin. Kuoroa johtaa Tommi Hekkala.

Tunnustusta upeasta soinnistaan niittävä Merikosken Laulu on ehtinyt saavuttaa 70 vuotta kestäneen taipaleensa aikana paljon. Yli neljänkymmenen naisen kuoro on valittu Vuoden kuoroksi jo kolme kertaa. Vuonna 2015 Merikosken Laulu palkittiin Espanjassa Canta al mar -tapahtumassa kultadiplomilla.

Nyt kuultavassa konsertissa kuoro pääsee kertomaan joulunsanomaa neljällä kielellä. John Rutterin Shepherd’s Pipe kutsuu meidät kaikki Betlehemin tielle pianon säestyksellä. Sibeliuksen Nu står jul vid snöig port tuo joulun mietteitä meille toisella kotimaisella kielellä. Rakastettu Heinillä härkien kajahtaa tuomiokirkossa puolestaan ranskaksi.

Tutumpien melodiakulkujen lisäksi ohjelmisto haastaa kuulijan niin sävelin, mutta myös sanoin: Einojuhani Rautavaaran teos Puusepän poika katsoo joulua pienen Jeesus-lapsen ristiriitaisin tuntein, kun koko maailman viettämän syntymäjuhlan tarina on saamassa vasta alkunsa.

Tuoreita sovituksia kuullaan iki-ihanista joulusävelmistä niin Marita Kaakisen kuin Merzi Rajalan kynästä. Luvassa on konserttielämys, joka palkitsee kuulijansa ainutlaatuisella joulutunnelmalla.

Käsiohjelma 10e.


Järjestäjä

Oulun tuomiokirkkoseurakunta

Kanttori, tiimiesimies
Tuiran seurakunta
Faksi: 08 531 4620
Myllytie 5
90500 Oulu

Katso myös

to 20.9. klo 18.00 -19.30

Pyhän Andreaan kirkko

Naiskuoro Kaarnan harjoitukset

Naiskuoro Kaarnan kuoroharjoitukset.
to 27.9. klo 18.00 -19.30

Pyhän Andreaan kirkko

Naiskuoro Kaarnan harjoitukset

Naiskuoro Kaarnan kuoroharjoitukset.
to 4.10. klo 18.00 -19.30

Pyhän Andreaan kirkko

Naiskuoro Kaarnan harjoitukset

Naiskuoro Kaarnan kuoroharjoitukset.