Miserere

su 26.11. kello 19.00 - kello 20.30

Miserere Pyhän Tuomaan kirkko

Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena yhdistävät voimansa reformaation juhlavuoden kunniaksi.

Kaksi hienoa oululaista lauluyhtyettä, Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena, konsertoi yhdessä sunnuntaina 26.11. Miserere-konsertti kuullaan päivän aikana kaksi kertaa: klo 15 Kempeleen Pyhän Kolminaisuuden kirkossa ja klo 19 Oulun Pyhän Tuomaan kirkossa. Konsertit johtaa Taru Pisto.

Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena päättivät yhdistää voimansa reformaation juhlavuoden sekä satavuotiaan Suomen kunniaksi. Konsertissa kuullaan Frank Martinin upea messu kahdelle kuorolle. Tämä harvoin esitetty teos on koetinkivi mille tahansa kuorolle, ja se kuullaan nyt Oulussa ja Kempeleessä ensimmäistä kertaa vuosikymmeniin, kenties koskaan.

Konsertin avaa Gregorio Allegrin Miserere, joka oli muinoin tarkoin vartioitu salaisuus, jota esitettiin vain Vatikaanissa. Mozart kävi kuuntelemassa teoksen ja kirjoitti kuulemastaan nuotin. Näin Miserere levisi esitettäväksi ja kuultavaksi eri puolille maailmaa. Teos oli ohjelmistossa myös edellisen kerran, kun Cappella pro Vocale ja Sofia Magdalena konsertoivat yhdessä vuonna 2011.

Konsertin päätteeksi kuljetaan jo kohti joulua ja kuullaan Wolfram Buchenbergin sovittama ihastuttava englantilainen joululaulu I Saw Three Ships.

Konsertteihin on vapaa pääsy, käsiohjelma 10 €. Konsertit järjestää Kempeleen ja Oulun seurakunnat.

 

Lisätietoja:
Taru Pisto
p. 040 7790 316
 

Anu Arvola

p. 044 3161463


Järjestäjä

Tuiran seurakunta

Katso myös

la 6.10. klo 17.00

Karjasillan kirkko

Enkelten harmonia -konsertti

Espanjalaista barokkimusiikkia, nunnien säveltämää musiikkia sekä 1600-luvun kirkkomusiikkia. Esiintyjät: Kajsa Dahlbäck, sopraano. Andrew Lawrence-King, barokkiharppu. Eero Palviainen, luuttu.
la 6.10. klo 18.00

Oulun tuomiokirkko

The Whispering Wind - Michael Vignoles ja Raymond O´Donnel

Kuuluisa irlantilaisten säkkipillien rakentaja ja muusikko Michael Vignoles ja arvostettu Galwayn katedraalin urkujen soittaja Raymond O´Donnel esittävät upeasti sovitetun konsertin, joka koostuu pyhästä musiikista tuhannen vuoden ajalta. Konsertissa irlantilaisen säkkipillin kaipaava kauneus yhdistyy urkujen juhlalliseen sointiin.
su 7.10. klo 18.00

Oulun tuomiokirkko

Revontulet - Aurora Borealis

Tulinbergin viikon konserttisarjassa Timo Kinnunen soittaa harmonikkaa Oulun tuomiokirkossa