G.F. Händel: Messias-oratorio

su 8.10. kello 18.00

G.F. Händel: Messias-oratorio Oulun tuomiokirkko

Oulun hiippakunta ja Oulun seurakunnat juhlistavat yhdessä lukuisten muiden seurakuntien kanssa uskonpuhdistuksen juhlavuotta Messias-oratorion sävelin.

Pia-Karin Helsing, sopraano
Virpi Räisänen, mezzosopraano
Niall Chorell, tenori
Jaakko Kortekangas, baritoni
Oulun hiippakuntakuoro ( OHO)
Oulunsalo Ensemble, konserttimestari Sinikka Ala-leppilampi
Raimo Paaso, kapellimestari

Vapaa pääsy, käsiohjelma 20 €
Ohjelmalehden ostaneilla etuoikeus istumapaikoille 


 

Oulun hiippakunta juhlistaa yhdessä lukuisten seurakuntien kanssa yhdessä reformaation juhlavuotta Messiaksen sävelin. Reformaatio tarkoittaa uudistumista ja uudelleen muotoilua. Millä tavoin yli 250 vuotta vanha sävellys juhlistaa luterilaista uskoa? Voiko se tuoda jotain uutta meille tämän ajan ihmisille?

Händelin Messias on länsimaisen musiikin yksi tunnetuimmista teoksista ja hiippakuntasihteeri Raimo Paason mukaan musiikin kieli on ajatonta.

”Sillä ei ole niin väliä, mitä milloinkin on syntynyt tai kuollut. Se on tärkeää, mikä elää tässä ja nyt. Händelin 276 vuotta vanhassa musiikillisessa kielessä on jotain joka virtaa ihmisiin edelleen tuoreesti ja saa aikaa tunnekokemuksia. Kokemukset ovat yksilöllisiä ja minua puhuttelee teoksen musiikillinen keveys ja pirskahtelevuus. Se antaa energiaa ja iloa”.

Oulun hiippakunnan oratoriokuoro (OHO) on perustettu tätä projektia varten keväällä 2015. Kuorossa laulaa 45 – 50 henkilöä, jotka ovat valikoitunut pääasiassa Oulun alueelta, mutta laulajia on myös Raahesta, Kemistä, Siikalatvasta, Limingasta ja Muhokselta.

Laulajat ovat pitkälle edenneitä kuorolaulajia ja kuoron toiminta on musiikillisesti kunnianhimoista. Kuoron on perustanut Raimo Paaso, joka johtaa kaikki konsertit. Solisteina laulavat maamme eturivin laulajat sekä ruotsalainen Pia-Karin Helsing.


Järjestäjä

Oulun seurakuntayhtymä

Katso myös

to 16.8. klo 21.00

Oulun tuomiokirkko

Taiteiden Yön Konsertti Oulun tuomiokirkossa - Vuokko Ahtila, Emma Tessier, Péter Marosvári

Taiteiden Yön konsertti - Vuokko Ahtila (harppu), Emma Tessier (huilu), Péter Marosvári (urut)
su 7.10. klo 18.00

Oulun tuomiokirkko

Revontulet - Aurora Borealis

Tulinbergin viikon konserttisarjassa Timo Kinnunen soittaa harmonikkaa Oulun tuomiokirkossa
pe 2.11. klo 21.00 -22.30

Voimala 1889

Oulugospel

Mika Nuorvan konsertti Voimalassa.