XI Piispansauvakävely, Suomi 100 – yhdessä

la 26.8. kello 10.45 - kello 14.00

XI Piispansauvakävely, Suomi 100 – yhdessä

Lähtöpaikkana Pikisaareen johtava silta

Tänä Suomen juhlavuotena tapahtuma järjestetään Nuku rauhassa – Suomi 100 kokonaisturvallisuustapahtuman yhteydessä, joka toteutetaan 25.-26.8.2017 Oulun torilla sekä kaupunginteatterin ja kaupunginkirjaston viheralueilla. Piispansauvakävely on yksi Nuku rauhassa -tapahtuman toiminnallisia osioita.

Tänä Suomen juhlavuotena tapahtuma järjestetään Nuku rauhassa - Suomi 100 -kokonaisturvallisuustapahtuman yhteydessä, joka toteutetaan 25.-26.8.2017 Oulun torilla sekä kaupunginteatterin ja kaupunginkirjaston viheralueilla. Piispansauvakävely on yksi Nuku rauhassa -tapahtuman toiminnallisia osioita.
 
Tapahtuman avaus on Nuku rauhassa-tapahtuman esiintymislavalla, joka sijaitsee Radisson Blu Hotellin edessä olevalla parkkipaikalla. Ohjelma alkaa klo 10.45 Lapsi- ja nuorisokuoro aCorden ja mieskuoron musiikkiesityksillä. Tapahtumaa esittelee diakoniajohtaja Pekka Asikainen. Tervehdykset esittävät vuoden vieras, MPK Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirin piiripäällikkö Pasi Virta ja piispa Samuel Salmi.  Alkuverryttelystä huolehtivat Oulun Tarmo ja Unto Karjalainen. Piispa lähettää joukon matkaan ja MPK:n (Maanpuolustuskoulutusyhdistys) reserviläiset johdattavat kävelijät Pikisaaren sillalle, josta reitit alkavat.
 
Kävelyeitit ovat pituudeltaan 0,5 km, 1,3 km, 3,4 km, 5,5 km ja 7 km. Reittien opastuksesta vastaa Oulun Tarmon voimistelujaosto. Reittien varrella on kaksi tankkauspistettä, joissa Martat jakavat mehua ja vettä. Maali on kaupunginteatterin sisäänkäynnin edessä. Siellä jaetaan tapahtuman tarrat ja siellä voi täyttää arpalipukkeet. Muut ulkoalueet ovat pääosin Nuku rauhassa-tapahtuman käytössä. Kahvipiste on ulkona teatterin edessä lipan alla, Oulun Sotilaskotiyhdistys vastaa tänä vuonna kahvituksesta.
 
 Kaupunginteatterin ala-aulassa sijaitsee perinteinen tapahtumatori. Siellä ovat eri yhteistyötahojen esittelypöydät ja lasten askartelupöytä. Lisäksi kävijöitä ilahdutetaan musiikkiesityksillä. Klo 13.30 pidetään arpajaiset kaikkien arpalipukkeen täyttäneiden kesken. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Se on maksuton ja jokainen osallistuu omalla vastuulla. Piispantalossa (Hallituskatu 3) järjestetään esittelykierrokset. Esittelykierrokset lähtevät Tallikappelista klo 14 ja klo 15.15. Oppaana toimii kotiseutuneuvos Kaarina Niskala.

 

Kuva: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli


Järjestäjä

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Katso myös

ma 20.8.2018 klo 9.00 - ke 22.8.2018 klo 14.00

Rokuan leirikeskus

Oulujoen seurakunnan eläkeläisten leiri

"Puhtia syksyyn" , etusija Oulujoen seurakunnan alueella asuvilla ja ensikertalaisilla.
la 25.8. klo 10.45 -14.00

Aloituspaikkana Oulun teatterin edusta

Piispansauvakävely XII

Tervetuloa piispa Samuel Salmen johdolla viettämään yhteistä piispansauva-kävelytapahtumaa. Tapahtumaa toteutetaan perinteisesti Oulun teatterin edustalla ja aulassa sekä viidellä eri pituisella reitillä kauniin luonnon keskellä; 0,5km, 1,3km, 3,4km, 5,5km ja 7km.
ma 3.9. klo 11.00 -14.00

Pysäkki (monitoimitila)

Kyläkamari

Kaikille avoin kahvittelu- ja tapaamispaikka, 1 krt/kk laulupäivien, terveys- ja muiden ajankohtaisien asioiden äärellä, vapaaehtoistyön merkitystä korostaen.