XI Piispansauvakävely, Suomi 100 – yhdessä

la 26.8. kello 10.45 - kello 14.00

XI Piispansauvakävely, Suomi 100 – yhdessä

Lähtöpaikkana Pikisaareen johtava silta

Tänä Suomen juhlavuotena tapahtuma järjestetään Nuku rauhassa – Suomi 100 kokonaisturvallisuustapahtuman yhteydessä, joka toteutetaan 25.-26.8.2017 Oulun torilla sekä kaupunginteatterin ja kaupunginkirjaston viheralueilla. Piispansauvakävely on yksi Nuku rauhassa -tapahtuman toiminnallisia osioita.

Tänä Suomen juhlavuotena tapahtuma järjestetään Nuku rauhassa - Suomi 100 -kokonaisturvallisuustapahtuman yhteydessä, joka toteutetaan 25.-26.8.2017 Oulun torilla sekä kaupunginteatterin ja kaupunginkirjaston viheralueilla. Piispansauvakävely on yksi Nuku rauhassa -tapahtuman toiminnallisia osioita.
 
Tapahtuman avaus on Nuku rauhassa-tapahtuman esiintymislavalla, joka sijaitsee Radisson Blu Hotellin edessä olevalla parkkipaikalla. Ohjelma alkaa klo 10.45 Lapsi- ja nuorisokuoro aCorden ja mieskuoron musiikkiesityksillä. Tapahtumaa esittelee diakoniajohtaja Pekka Asikainen. Tervehdykset esittävät vuoden vieras, MPK Pohjois-Suomen maanpuolustuspiirin piiripäällikkö Pasi Virta ja piispa Samuel Salmi.  Alkuverryttelystä huolehtivat Oulun Tarmo ja Unto Karjalainen. Piispa lähettää joukon matkaan ja MPK:n (Maanpuolustuskoulutusyhdistys) reserviläiset johdattavat kävelijät Pikisaaren sillalle, josta reitit alkavat.
 
Kävelyeitit ovat pituudeltaan 0,5 km, 1,3 km, 3,4 km, 5,5 km ja 7 km. Reittien opastuksesta vastaa Oulun Tarmon voimistelujaosto. Reittien varrella on kaksi tankkauspistettä, joissa Martat jakavat mehua ja vettä. Maali on kaupunginteatterin sisäänkäynnin edessä. Siellä jaetaan tapahtuman tarrat ja siellä voi täyttää arpalipukkeet. Muut ulkoalueet ovat pääosin Nuku rauhassa-tapahtuman käytössä. Kahvipiste on ulkona teatterin edessä lipan alla, Oulun Sotilaskotiyhdistys vastaa tänä vuonna kahvituksesta.
 
 Kaupunginteatterin ala-aulassa sijaitsee perinteinen tapahtumatori. Siellä ovat eri yhteistyötahojen esittelypöydät ja lasten askartelupöytä. Lisäksi kävijöitä ilahdutetaan musiikkiesityksillä. Klo 13.30 pidetään arpajaiset kaikkien arpalipukkeen täyttäneiden kesken. Tapahtuma on tarkoitettu kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. Se on maksuton ja jokainen osallistuu omalla vastuulla. Piispantalossa (Hallituskatu 3) järjestetään esittelykierrokset. Esittelykierrokset lähtevät Tallikappelista klo 14 ja klo 15.15. Oppaana toimii kotiseutuneuvos Kaarina Niskala.

 

Kuva: Oulun hiippakunnan tuomiokapituli


Järjestäjä

Oulun hiippakunnan tuomiokapituli

Katso myös

ma 23.4. klo 11.00 -12.30

Koskelan seurakuntakoti

Juttutupa Koskelassa

Tule tapaamaan muita aamukahville
ma 23.4. klo 11.00 -14.00

Pysäkki (monitoimitila)

Kyläkamari

Kaikille avoin kahvittelu ja tapaamispaikka.
ti 24.4. klo 13.00

Keskustan seurakuntatalo

Näköpiiri

2. krs, pieni sali.