G.V.A. Bach: Johann Sebastian Bachin soolosellosarjoja sekä Perko & Perkola

to 3.8. kello 18.00 - kello 20.30

G.V.A. Bach: Johann Sebastian Bachin soolosellosarjoja sekä Perko & Perkola Tuiran kirkko

Kahden konsertin yhteistapahtuma/kirkkokonsertti yhteistyössä Elojazz ry:n kanssa. Esiintymässä Suomen jazzhuiput: saksofonisti Jukka Perko ja gambisti Mikko Perkola sekä Mikko Gunu Karjalainen, trumpetti Verneri Pohjola, trumpetti, Antti Lötjönen, basso

 

18:00
G.V.A. Bach

Mikko Gunu Karjalainen, Verneri Pohjola sekä Antti Lötjönen esittävät oman näkemyksensä J.S. Bachin soolosellosarjoista. Nämä rakastetut musiikin historiaa muuttaneet teokset saavat uuden esteettisen ilmeen kolmen persoonallisen jazzmuusikon tulkitsemina.

G.V.A. Bach sai alkunsa jo vuonna 2008, kun Gunu ja Verneri harjoittelivat yhdessä Bachin soolosellosarjoja, ja heidän välilleen syntyi jatkuvaa keskustelua sävellysten rytmisestä tulkinnasta ja soundin estetiikasta; kautta aikojen soolosellosarjojen merkittävät esitykset ovat sisältäneet aimo annoksen esittäjän omaa persoonallisuutta.

Triossa soittajat kohtaavat Bachin musiikin parissa ja pääosissa ovat upeat melodiat sekä vapaa ilmaisu.

Mikko Gunu Karjalainen, trumpetti
Verneri Pohjola, trumpetti
Antti Lötjönen, basso

 

19:15
Perko & Perkola

Saksofonisti Jukka Perkon ja gambisti Mikko Perkolan musisoinnissa kohtaavat eri tyylit ja aikakaudet kuulijaa ravisuttavalla tavalla. Kirkkaat 1600-luvun luuttulaulut ja 1900-luvun savuiset jazzstandardit liimataan yhteen duon omilla sävellyksillä. Tutun ja tuntemattoman, barokin ja nykypäivän, akustisen ja sähköisen väliset vahvat jännitteet luovat tyylillisesti määrittelemättömän kokonaisuuden, joka pitää kuulijat otteessaan konsertin alusta loppuun.

Jukka Perko, saksofonit
Mikko Perkola, gamba ja laulu

 

 

Ohjelma 28€ ovelta sisältää molemmat konsertit.

Ohjelma ennakkoon 25€  Verkkokauppa: ticketmaster.fi

Ohjelmat ilman toimituskuluja myy Oulu10 -palvelupisteet ja Kulttuuritalo Valveen lipunmyynti.

 


Järjestäjä

Tuiran seurakunta