Hae
pienennä tekstin kokoa suurenna tekstin kokoa Tekstiversio

Oulunsalon seurakunta - elämää, uskoa ja iloa

Oulunsalo on yksi seitsemästä Oulun seurakuntayhtymän seurakunnasta, pienin vaan ei vähäisin. Seurakunnalla on pitkät perinteet - mutta myös halu uudistua.

Tule mukaan ja anna panoksesi: ideoi, anna aikaasi, välitä, osallistu! Olet tervetullut!

Maa nousi merestä kerran…

lauletaan Oulunsalon balladissa. Samoihin aikoihin kun Herramme ja Vapahtajamme syntyi, pilkistivät ensimmäiset karit meren aalloista. Nykyään täällä nousevat lentokoneet.

Seudun keskeinen kauppapaikka oli 1400-luvulla Oulunsalossa. Pari vuosisataa myöhemmin saaressa oli Uhrikirkkona tunnettu Herran temppeli: kristillistä uskoa oli tunnustettu täällä jo ennen kuin Oulua oli edes perustettu. Nyt maanviljelys ja kalastus eivät enää ole tärkeimmät elinkeinot (niidenkin harjoittajia vielä löytyy), vaan nykyaika on tuonut uudet ammatit.

Elämää, uskoa ja iloa

Tänään Oulunsalo on nuorekas ja vireä seurakunta.

Keski-ikä on vain vähän yli 30 vuotta. Se näkyy lasten, varhaisnuorten ja nuorten toiminnassa, perhekerhoissa ja rippikoululaisten määrässä.

Nuorekkuus ja vireys näkyvät myös niissä vapaaehtoisissa, joita nykyisin sanotaan senioreiksi.

He vaikuttavat aktiivisesti muun muassa lähetys- ja diakoniatyössä.

Kirkko, seurakuntatalo, Toimitalo, Pappila ja Kyläkamari, Reppu, Umpimähkä

Olet tervetullut erilaisiin jumalanpalveluksiin, tilaisuuksiin ja muuhun seurakunnan elämään ja toimintaan.

Seurakuntatalolla ja Pappilassa on sisäilmaongelmia, ja ne ovat pois käytöstä. Korvaavia tiloja etsitään aktiivisesti koko ajan mm. Kyläkamarille.

Repusta löydät lasten ja nuorten toimintaa, perhekerhon, musiikkikerhon ja rukouspiirin. Päiväkerho- ja perhekerhotoiminta on myös Salonpään Työväentalolla, missä seurakunta on vuokralaisena.

Toimitalolla kokoontuu mm. seurakuntakerho torstaisin sekä lähetyspiiri ja parkkikerho. Toimitalolla on myös kirkkoherranvirasto, kokoustilat ja työhuoneita.

Elämän lennolla

on seurakunnan strategian otsikko. Perhe, työ, harrastukset, ystävät ja monet muut hyvät asiat tuovat iloa elämääsi - mutta vievät myös aikaa ja voimia. Oulunsalon seurakunta haluaa antaa tukensa elämäsi eri vaiheissa, sen nousuissa ja laskuissa.

Jeesus sanoo: "Tulkaa minun luokseni, kaikki te työn ja kuormien uuvuttamat. Minä teille levon.” (Matt. 11:28)

Oulusalon seurakunta on yksi Oulun seurakuntayhtymän seitsemästä seurakunnasta.

Tutustu toimintaan, tapahtumiin, tiloihin, ihmisiin....

Lue lisää seurakuntayhtymästä ja muista seurakunnista.

Tapio Kortesluoma jäi eläkkeelle


Oulunsalon kirkkoherra Tapio Kortesluoma vietti viimeistä työpäiväänsä työtovereidensa kanssa Oulunsalon umpimähkässä. Tänään 1.4. on virallisesti Tapion ensimmäinen eläkepäivä. Mukavia eläkepäiviä!

Kirkkoherranvaali Oulunsalossa käydään 25.5. Verkkosivuiltamme löytyy lisätietoa vaalista. Vt. kirkkoherrana toimii uuden kirkkoherran aloittamiseen saakka Minna Salmi.

KUULUTUS

Oulunsalon seurakunnassa toimitetaan 25.5.2014 kirkkoherranvaali.
Kirkkoherranvaalin vaaliluettelo pidetään valvonnan alaisena nähtävänä 1.4.2014 kello 9–13 ja 2.4.2014 kello 15–19 Oulunsalon seurakunnan kirkkoherranvirastossa, osoite Vattukuja 2.
Äänioikeutetuksi vaaliluetteloon on merkitty kaikki viimeistään vaalipäivänä 25.5.2014 18 vuotta täyttäneet henkilöt, jotka on merkitty seurakunnan läsnä oleviksi jäseniksi viimeistään 70 päivää ennen ensimmäistä vaalipäivää, siis viimeistään 16.3.2014.
Äänioikeutettu seurakunnan jäsen ja kirkkoherra saavat tehdä vaaliluetteloa koskevan oikaisuvaatimuksen seuraavasti: Seurakunnan jäsen saa tehdä oikaisuvaatimuksen sillä perusteella, että äänioikeus on ilman laillista syytä häneltä kielletty tai myönnetty toiselle ilman laillista perustetta. Kirkkoherra saa tehdä oikaisuvaatimuksen sillä perusteella, että joku on virheellisesti jätetty pois vaaliluettelosta taikka merkitty siihen äänioikeutta vailla olevaksi tai äänioikeutetuksi. Oikaisuvaatimusta ei voida perustaa muuttoon, joka on tapahtunut seurakuntaan alle 70 päivää ennen vaalipäivää.
Oikaisuvaatimus on tehtävä kirjallisesti ja jätettävä viimeistään 4.4.2014 ennen kello 16 Oulunsalon seurakunnan kirkkoherranvirastoon, osoite Vattukuja 2, 90460 Oulunsalo.
Vaalilautakunta kokoontuu käsittelemään mahdollisia oikaisuvaatimuksia 16.4. kello 17 pidettävässä kokouksessa.
Oulussa 26.2.2014
Oulunsalon seurakunnan vaalilautakunnan puolesta
puheenjohtaja Mirja Vahera

Tulosta| Sivukartta| In English