Hae
pienennä tekstin kokoa suurenna tekstin kokoa Tekstiversio

Karjasillan kirkko

Varaus- ja yhteystiedot

Katso virtuaalinen esitys kirkosta.

Karjasillan kirkko edustaa uuden ajan kirkkoarkkitehtuuria. Se on valmistunut vuonna 1963. Betonista ja tiilestä rakennetun kirkon on suunnitellut arkkitehti Kalevi Lankinen.

Kirkon katto muodostuu epäsymmetrisistä, peräkkäisistä kaarista, elämänkaarista. Kirkkosalin ikkunat ovat kuin enkelin siivet, joiden suojaan seurakunta kokoontuu. Kirkon penkkirivit on sijoitettu yhtenäisesti ilman keskikäytävää. Näin halutaan korostaa seurakuntayhteyttä.

Enkelin siipien suojassa

Kirkkotekstiilit on suunnitellut kirkkotekstiilisuunnittelija Tiina Toivanen. Alttaritauluna on Essi Renvallin pronssiveistos Kristuksen toinen tuleminen. Kirkkosali sai keväällä 2007 valmistuuneessa remontissa uudet, punaiset penkkien päällysteet. Saliin mahtuu noin 400 kuulijaa. Kun ovet seurakuntasaleihin avataan, kirkkoon mahtuu 700 henkilöä.

Karjasillan kirkon urut on valmistanut Sotkamon Urkurakentajat Oy (v.2013). Urut edustavat saksalaisromanttista tyylisuuntaa. Karjasillan urkujen esikuvana ovat olleet Albanus Jurvan rakentamat Asikkalan kirkon saksalaisromanttiset urut vuodelta 1903. Pillejä on yhteensä 2069. Suurimmat pillit ovat noin viisimetrisiä ja pienimmät vain noin senttimetrin mittaisia. Äänikertoja nykyisissä uruissa on 30.

Monenlaisia tiloja

Rakennuksessa on lisäksi kirkkoherranviraston tilat, neljä seurakuntasalia ja kerhohuoneita. Kirkkosalin vieressä on pieni kryptan tyylinen kappeli (alla kuva), jossa voi järjestää esimerkiksi kasteen tai hääparin vihkimisen. Kappeliin mahtuu kymmenisen henkilöä.

(Sivu päivitetty 13.11.2013, MR)


Tulosta| Sivukartta| In English