Jouluiset tapahtumat, myyjäiset, kahvilat – tule mukaan!

(Tapahtumamuutokset mahdollisia.)

 

Elävä adventtikalenteri 1.12. - 24.12.2018
Joulutähti on lähtenyt liikkeelle etsimään joulun sanomaa! Joulun odottaminen käy nopeammin, kun sitä viettää joulukalenterin luukkuja availlen. Elävän joulukalenterin jokaisena päivänä on jokin pienimuotoinen tapahtuma, jonka lisäksi tarjolla on piparia ja glögiä. Luukusta kurkistavat hetket sopivat lapsille, lapsenmielisille, aikuisille ja tontuille.Joka päivä luukku aukeaa tapahtuman kera jossain tuomiokirkkoseurakunnan alueella. Joulutähden päämajana toimii Keskustan seurakuntatalon, jossa suurin osa luukuista aukeaa. Välillä tähti vierailee myös muissa tiloissa.Luukusta aukeavassa tapahtumassa on aina piparia ja glögiä tarjolla, jonka lisäksi jotain tekemistä iästä riippumatta. Toisinaan korville tai silmille loistetta, ja toisinaan käsille joulun tuntua. Tapahtumat ovat noin tunnin pituisia hetkiä lämpimässä tilassa ellei toisin mainita.Luukkujen aukeamisajat ja paikat täällä.

Ma 17.12.

klo 18–19.30 "Lakaise polku jouluun" -joulurunoja ja joululauluja Kastellin kirkossa. Joulurunot ja joululaulut ovat oiva keino lakaista tie joulun viettoon. Immi Hellen kirjoittaa: " Tuikkivat tähdet jouluyön, ilmassa aavistusta. Mieltä niin kummasti avartaa, lapsen katse se heijastaa tähtien kimallusta".  Joulurunoja esittävät Marketta Haarala, Väinö Kokkonen, Hilkka Patja, Pirjo Kauppinen, Elsi Salovaara ja Juha Vähäkangas. Joululaulumaestrona toimii Taina Voutilainen. Tilaisuuden jälkeen on jouluglögi- ja piparitarjoilu seurakuntasalissa.

 

Ti 18.12.

klo 18 Pikku enkelin joulupolku Lämsänjärven leirikeskuksessa. Pikku enkelin kuoroharjoituksissa on jännittynyt tunnelma. Maan päällä tapahtuu jotakin suurta! Tule uteliaan pikku enkelin seuraksi hämmästelemään joulun tapahtumia Lämsänjärven kaupunkileirikeskukseen. Tapahtuma on myös vuoden viimeinen iltaperhekerho. Jouluevankeliumin tapahtumat sijoittuvat ulos ja sisälle. Iltapalaksi tarjolla on joulupuuroa. Enkelikuorossa esiintyvät Pyhän Andreaan kirkon muskarilaiset.

 

Jouluaattona 24.12.

klo 15–15.30 Jouluaaton lyhtyhartaus Kuivasojan koulun pihalla, Pateniementie 2. Hiljennytään jälleen yhdessä joulun viettoon Pateniemen jouluaaton lyhtyhartaudessa Kuivasojan koulun pihassa.  Voit ottaa mukaasi myös oman lyhdyn valaisemaan pimenevää iltaa. Glögi- ja piparitarjoilu. Hartaudessa mukana Tuiran seurakunnan työntekijöitä ja alueen muita toimijoita (Patelan Lions club). Hartauden pitää pastori Jukka Kolmonen.

 


(Päivitetty 13.12.2018)