Jouluiset tapahtumat, myyjäiset, kahvilat - tule mukaan!


Adventin ajan puodit ja kahvilat

 

Siiven joulupaja on auki maanantaisin 4.12. alkaen klo 10–14. Tule askartelemaan joulukoristeita ja joulukortteja! 

Perinteinen Kryptan joulukahvila avaa ovensa 18.12. ja on avoinna maanantaista perjantaihin klo 11–17. Kryptassa on mahdollisuus hiljentyä, nauttia torttukahvit tai herkutella joulupuurolla. Myynnissä on myös lähetystyön hyväksi silmukkalaisten upeita käsitöitä.

Joulukahvila tiistaina 5.12., 12.12. ja 19.12.2017 klo 11–15 Tuiran kirkko. Kahvilassa makuja maailmalta ja perinteisiä joululeivonnaisia lähetystyön hyväksi. Käsityöputiikki Essu ja tossu on pullollaan taidokkaita ja kauniita käsitöitä.

Pop up-käsityökauppa 13.12., 14.12., 18.12. klo 10–18 Toppilan K-Supermarket. Myytävänä laadukkaita käsitöitä pukinkonttiin lähetystyön hyväksi.


Torstaina 14.12.2017

Eläkeläisten perinteinen joulujuhla klo 13–15 Kiimingin seurakuntakeskus. Juhla alkaa joulupuurolla. Juhlassa on ohjelmassa mm. yhteislaulua ja muuta jouluista ohjelmaa.  Juhlan järjestää Kiimingin seurakunta, Eläkeliiton Kiimingin yhdistys ja Kiimingin Eläkeläiset ry.

Koitelin joulu
Klo 18-20 Ohjelmassa mm. tonttupolku, joululauluja, joulukuvaelma, mehu- ja piparitarjoilu.
Klo 19 Eläinten joulurauhanjulistus Koitelin lavalla.


Perjantaina 15.12.2017

Kaiken kansan puuropäivä klo 10-17 Haukiputaan seurakuntakeskuksessa (Kirkkotie 10). Tule oman aikataulusi mukaan joulun sanoman ja joulupuuron äärelle. Klo 10  messu kirkossa, kuljetusta tarvitsevat voivat ilmoittautua kerhoissa tai soittamalla diakoniatoimistoon puh. 044 7310 232 maanantaisin klo 9-11.

Klo 11-17 puuro- ja kahvitarjoilu seurakuntakeskuksessa. Jouluista ohjelmaa, ulkona joulupolku. Lähetysmyyjäiset (leivonnaisia, jouluherkkuja ja käsitöitä. Käteismaksu.) Klo 18 veisumessu kauneimmilla joululauluilla seurakuntakeskuksessa, torttukahvit. Klo 19 nuorten ilta Wirkkulassa vapaaehtoisten kauden päätös seurakuntakeskuksessa.

Joulupolku klo 15–19 Umpimähkän leirikeskus. Koko perheen jouluinen polku (sisällä ja ulkona), jossa voit hiljentyä joulun sanoman äärellä, tehdä pienen joulumuiston, nauttia glögistä,tortuista ja makkarasta ja tunnelmoida ulkotulien loisteessa. Menossa mukana on myös eläinystäviä. Polku kierretään oman tahtiin, eli voit tulla silloin kuin sinulle sopii ja olla sen aikaa kuin haluat.

Nuorten Pelikahvila klo 17–21 Vanhan pappilan Kivijalka, Nuorisokahvila. Mahdollisuus pelata mm. biljardia ja lautapelejä ilmaisen kahvin ja pienen purtavan kera! Jouluteema, kauden päätöskerta. Esitämme jouluaiheisen elokuvan isolta kankaalta, lisäksi hyvät tarjoilut. Iloista seurustelua ja pelailua kahvi/glögi -kupposen ohessa! Illasta saat tarvittaessa rippikoulumerkinnän. Paikalla erityisnuorisotyöntekijä sekä apuohjaajia.

Opiskelijoiden ja nuorten aikuisten joulujuhla klo 18 Raatin nuorisotaloa, Raatintie 7. Joululauluja, jouluista ohjelmaa ja tarjoilua! Järjestetty yhdessä kirkon piirissä toimivien opiskelija- ja NA-järjestöjen kanssa.


Lauantaina 16.12.2017

Joulumyyjäiset ja Kauneimmat joululaulut klo 11–14 Karjasillan kirkko.  Joulumyyjäisten myyntipöydistä löydät maukkaita kakkuja ja joululeivonnaisia, porkkana- ja lanttulaatikot sekä pehmeitä ja lämpöisiä käsityötuotteita pukinkonttiin laitettavaksi. Osallistu arpajaisiin – päävoittona jouluinen herkkukori. Arpoja myydään koko tapahtuman ajan ja arvonnan voittaja selviää tapahtuman lopuksi. Tule joulupuurolle ja tuo ystäväsikin. Puurolounas sisältää puuron, leivän & ruokajuoman. Myös kahvia, teetä ja joulutorttuja tarjolla – ja kaikki tämä lähetystyön hyväksi. Tuttuun tapaan voit osallistua myyjäisiin myös lahjoittamalla. Jos leivot myytävää, leivonnaisissa tulee olla mukana ainesosaluettelo ja valmistuspäivämäärä. Lahjoittaa voi myös itse tehtyjä käsitöitä, arpapalkintoja, sisältöä herkkukoriin jne. Lahjoitukset voi tuoda myyjäispaikalle tuntia ennen tapahtuman alkua. Myyjäisten päätyttyä klo 14 Karjasillan kirkossa kajahtaa Kauneimmat joululaulut.

Joulumarkkinat klo 11–14 Tuiran kirkko. Myynnissä monenlaisten käsityöntaitajien töitä. Kahvilassa tuoreita leivonnaisia ja joulupuuroa. Lapsille omaa ohjelmaa ja tekemistä. Tule tekemään löytöjä pukin konttiin ja nauttimaan jouluisesta tunnelmasta. Tapahtuman tuotolla autetaan lähetystyötä Afrikassa ja Aasiassa.
Nuorten joulujuhla klo 18 Oulujoen kirkko. Tule laulamaan joululauluja Oulujoen kirkkoon Oulujoen nuortenbändin säestyksellä. Laulujen jälkeen siirrymme pappilaan juhlimaan. Juhlissa pelaamme mm. kinkkubingon ja syömme joulupuuron. Joulujuhla on tarkoitettu Oulujoen toiminnassa mukana oleville nuorille.

Joulumarkkinat lauantaina 16.12. Tuiran kirkossa.
Tule myyjäksi joulumarkkinoille la 16.12. klo 11–14 Tuiran kirkkoon.
Käsitöiden tekijät, leipojat, erilaisten yhdistysten vastuunkantajat, koululuokat yms.  Joulumarkkinoilta voi varata myyntipöydän 10 e/pöytä. Pöytävaraukset 5.12. mennessä,
p. 040 5747 172, tekstiviestillä. Ilmoita nimesi ja tuotteet mitä haluaisit myydä.


3. adventtisunnuntaina 17.12.2017

Wanhan ajan joulujuhla klo 10 Kastellin kirkko. Joulujuhla alkaa yhteisellä messulla. Messun jälkeen vietetään puurojuhlaa ja Wanhan ajan joulujuhlaa. Ohjelmassa on muun muassa Tiernapojat, joululauluja ja "Joulu 100 vuotta sitten" -näyttely. Joulujuhla on avoin kaikille. Tervetuloa kokemaan, näkemään ja laulamaan - me kaikki yhdessä!

Joulussa tuoksuu talli klo 15 ja klo 17 Hietasaaren Ponipihalla, Vaaskiventie 12. Koe ensimmäinen joulu. Joulukuvaelman on käsikirjoittanut ja ohjannut Terttu Aakko. Rooleissa Ponipihan väkeä. Musiikista vastaa lauluryhmä Raakkel Pöyhtärin johdolla. Pientä myytävää lähetystyön hyväksi. Varaathan aikaa pysäköintiä varten.

Adventin ajan pyhä tanssi klo 16. Tuiran kirkko. Rauhoita mielesi jouluun pyhän tanssin askelissa. Mukana koulutetut ohjaajat Riikka Honkavaara ja Päivi Päivike. Pyhä tanssi on kehorukousta, jonka avulla rauhoitumme ja hiljennymme kohti joulua. Tanssimme yhdessä piirissä helppoja askelkuvioita, jotka auttavat keskittymään joulun sanomaan. Tule rohkeasti mukaan. Et tarvitse aiempaa tanssikokemusta.


Maanantaina 18.12.2017

Lasten ja perheiden joulujuhla klo 10–12 Yli-Iin kirkko.  Ohjelmassa jouluevankeliumi, kerholaisten joululauluja. Kirkon jälkeen jouluista tarjoilua lasten kerhotilassa.

Nyt joulu saapukoon - jouluiloa runoina ja sävelinä klo 18 Kastellin kirkko. Runot vievät joulun lapsuuteen, lähimmäisten luokse, juhlistamaan joulun ilosanomaa: "Messias tänä yönä on tullut maailmaan". Jouluisia runoja esittävät Hilja Alasuvanto, Noora Amanda Jokela, Pirjo Kauppinen, Elsi Salovaara ja Juha Vähäkangas. Kauneimmat joululaulut virityttävät tunnelmaan. Niihin johdattaa Taina Vuotilainen. Runoillan jälkeen joulupipareita ja glögiä. Vapaa pääsy.

Kehitysvammaisten yhteinen joulujuhla klo 13 Keskustan seurakuntatalo, Iso seurakuntasali.

Kaiken ikäisten yhteinen kuusijuhla klo 15 Heinätorin seurakuntatalo. Vietämme kuusijuhlaa, johon ovat tervetulleita kaikki vauvasta vaariin. Juhlatunnelmaan virittäydymme hiljentyen joulun ilosanoman äärelle, koristellen hieman juoulukuusta, laulaen vanhoja ja vähän uudempiakin joululauluja, kuulemme joulurunon tai kaksi ja lopuksi nautimme joulupuuroa. Tulkaa koko perheen voimin, ottakaa mukaan naapurin setä tai täti, kummi tai kaveri.


(Sivu päivitetty 14.12.2017)